Annons

Annons

Ett av stoppen för Lisa Ekdahls turné i vår är Konserthuset i Jönköping. Ekdahl har turnépremiär i Halmstad den 22 februari och hon kommer till Jönköping den 6:e april, vilket är den sista spelningen på turnén.

Lisa Ekdahls band

Mathias Blomdahl (gitarr), Fredrik Dahl (Bo Kaspers, trummor), Per Texas Johansson (flöjt), Tomas..

Lisa Ekdahls band

Mathias Blomdahl (gitarr), Fredrik Dahl (Bo Kaspers, trummor), Per Texas Johansson (flöjt), Tomas Hallonsten (Anna Ternheim m.fl., keyboards), Josef Zakrisson (elbas) samt två 22-åriga supertalanger: kontrabasisten Mauritz Agnas och pianisten Milton Öhrström (Lisa Ekdahls son).

Vill köra på svenska igen

Nyligen släppte Lisa Ekdahl Ep:n Famna jorden som är hennes första svenska material på tio år. Senaste svenska albumet Pärlor av glas kom 2006 och var hennes sjätte album på svenska, producerat av Lars Winnerbäck. Tio år har passerat med utländskt skivkontrakt, låtskrivande på engelska, engelskspråkiga skivor, utlandsturnéer och mycket resande. Hon har även gjort ett par mini-turnéer i Sverige under de senaste åren. 

Lisa Ekdahls medverkan i TV4:s Så mycket bättre inspirerade henne att skriva ny musik på svenska.

- Inspelningen på Gotland var fantastiskt underhållande. Jag hade så roligt, och hela grejen gjorde att jag ännu starkare påmindes om vad jag älskar med svensk musik. Jag var tvungen att börja skriva igen. Och spela in, säger Ekdahl i ett pressmeddelande.