Annons

J-Södra fick tillbaka Stefan Karlsson, som missade senaste matchen då han var febersjuk, men tvingades klara sig utan Árni Vilhjálmsson, som är axelskadad.

Matchfakta

Fotboll, Allsvenskan

GIF Sundsvall-Jönköpings Södra IF 0-0

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle...

Matchfakta

Fotboll, Allsvenskan

GIF Sundsvall-Jönköpings Södra IF 0-0

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 4 613, Idrottsparken.

Första halvlek hade inget större underhållningsvärde och slutade mållös. Sundsvall var spelförande under stora delar av halvleken och hade mycket boll. Men hemmalaget saknade den rätta skärpan i avsluten och J-Södras målvakt Anton Cajtoft sattes aldrig riktigt på prov.

J-Södra såg ut att vara inriktade på att i första hand freda det egna målet och det var få spelare som följde med upp i anfallen. Dessutom slog gästerna bort bollen lite väl enkelt vid några tillfällen.

Annons

– Sundsvall har mycket boll, men de är skickliga här hemma så vi var förberedda på det. Vi får ligga rätt i positionerna och vänta på våra chanser. Ligger vi rätt i positionerna och har disciplinen kommer chanserna, sade mittfältaren Fredric Fendrich i en pausintervju i C More.

”Hade varsin halvlek”

Matchbilden ändrade sig inte nämnvärt i andra halvlek. J-Södra flyttade visserligen fram positionerna något och jämnade ut spelet, men bortalaget var väldigt uddlöst framåt.

Sundsvall hade några ströchanser, och skapade viss oreda i J-Södras straffområde några gånger, men lyckades inte spräcka målnollan.

J-Södra får ta med sig försvarsinsatsen, den hållna nollan – och att laget tog poäng för tredje matchen i rad.

– Jag tycker att lagen hade varsin halvlek. Vi kom ut mer aggressiva och vann bollen högre upp, och vi gjorde en helt okej andra halvlek. Sundsvall är ett bra defensivt lag, och vi kom inte riktigt igenom dem, sade lagkaptenen Tommy Thelin till C More direkt efter matchen.

Läs mer om matchen på Jnytt senare under eftermiddagen.

Du som läser i appen, klicka här!