Ishockey, SHL

Frölunda HC-HV71 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (7.09) Max W..

Ishockey, SHL

Frölunda HC-HV71 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (7.09) Max Wärn (Thörnberg, E. Brännström).

Andra perioden: 1-1 (9.07) Matt Donovan (Lasch, Almquist), spel 5/4.

Tredje perioden: 1-2 (8.26) Mattias Tedenby (Ytterell, Wärn), spel 5/4, 1-3 (9.55) Victor Ejdsell (Thörnberg, Pilut).

Skott: 19-32 (4-7, 9-9, 6-16)

Utv: FHC: 3x2. HV71: 1x2.

Domare: Sören Persson och Patrik Sjöberg.

Publik: 9 274, Scandinavium.

HV71 kom till spel med två raka SHL-förluster och blev dessutom utslaget ur CHL i tisdags. Men i prestigemötet med Frölunda kom laget upp i en annan nivå.

HV71 tog initiativet i matchen, hade mycket av spelet och forecheckade ofta högt uppe i banan i en tempostark första period.

När matchuret stod på 9.07 kom matchens första mål, och det var HV71 som öppnade målskyttet. Max Wärn sköt upp pucken i krysset efter en snabb spelvändning. Martin Thörnberg stod för framspelningen och hittade Wärns klubba.

Annons

Gästerna var nära att utöka ledningen på en ny omställning. Den här gången spelade Bill Sweatt fram David Ullström, som styrde pucken upp i ribban.

– Jag tycker att vi håller uppe tempot bra, vi ligger på dem och vinner mycket puck i anfallszon. Vi får fast dem där. Det är två lag som spelar liknande hockey och vi gör det bättre i dag, sade Martin Thörnberg i en pausintervju i C More.

Mål i matchens första powerplay

När knappt halva matchen var spelad kvitterade Frölunda, i matchens första powerplay. Kristofer Berglund hade suttit i utvisningsbåset i en och en halv minut när Matt Donovan dundrade pucken i mål från blålinjen, och pucken letade sig förbi en skymd Linus Söderström.

Frölunda bjöd på bättre motstånd än i första perioden, och Söderström tvingades göra flera kvalificerade räddningar. HV71 var inte heller ofarligt och skapade en del målchanser.

– Det är en jämn och riktigt bra match. Det är intensivt och aggressivt åt båda håll, sade HV71-tränaren Johan Lindbom till C More inför de avslutande 20 minuterna.

”Spelade fantastiskt bra”

HV71 fick spela flera powerplay i tredje perioden, fick bland annat spela fem mot tre i 40 sekunder utan att lyckas återta ledningen.

2-1-målet kom i stället i spel fem mot fyra senare i perioden. Mattias Tedenby gjorde säsongens första SHL-mål med ett handledsskott som gick rakt upp i krysset. Tedenby stod först för ett par läckra dragningar, så det var verkligen ett solomål.

Bara en och en halv minut senare utökade HV71 ledningen till 3-1. Victor Ejdsell vann puck vid sargen och fick på ett handledsskott som letade sig i mål.

Frölunda pressade i hopp om att få till en reducering, men hemmalaget var aldrig riktigt nära att få hål på Söderström. I stället hade Mattias Tedenby den bästa chansen när han kom helt fri med Mattsson, men den här gången tappade han kontroll på pucken.

– Det var väldigt bra, vi spelade fantastiskt i dag, och det var kul. Vi var väldigt revanschsugna eftersom vi hade spelat dåligt de två senaste matcherna i SHL, det var skönt att studsa tillbaka, sade Tedenby till C More direkt efter matchen.

Klicka här om du läser i appen!

HV71:s Victor Ejdsell har gjort 3-1-målet under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda och HV71 i Scandinavium.
Foto: Thomas Johansson/TT


Foto: Thomas Johansson/TT

SHL