HV71 och Växjö ställdes mot varandra för fjärde gången den här säsongen. De tre tidigare matcherna hade varit jämna, och det här mötet blev inget undantag.

 

Första perioden slutade mållös, trots chanser åt båda håll. Efter en jämn matchinledning med långa spelsekvenser tog Växjö över mot slutet av perioden. Den bästa chansen hade Robert Rosén, som prickade stolpen efter att gästerna kommit i ett två mot ett-läge.

– Jag tycker att vi började ganska bra, men de tog över mer och mer. Vi spelade svårt och de fick fast oss. Vi måste få ut pucken och inte slarva på linjen, sade forwarden Erik Andersson i en pausintervju.

Missade friläge

HV71 fick ett gyllene läge att ta ledningen tidigt i andra perioden, då Anton Bengtsson kom fri från rödlinjen. Bengtsson lyckades dock inte förvalta det fina läget utan sköt över mål.

Det var ont om riktigt heta målchanser i mellanperioden, men efter 12.14 spräcktes målnollan. Mattias Tedenby blev målskytt sedan han själv vunnit en duell framför motståndarmålet. Chansen såg först ut att vara över sedan Kevin Stenlund tappat puck.

– Jag tycker att de fick rätt bra tryck på oss, det känns som att vi tappade puck på blålinjen och att vi inte skapade så mycket. Vi måste komma upp i tredje, vi behöver vara rejälare överallt, sade backen Lawrence Pilut efter andra perioden.

Mål bortdömt

När 4.44 återstod av tredje perioden skickade Växjös Pontus Netterberg pucken i mål, och publiken trodde att det var utjämnat till 1-1. Men målet dömdes bort efter videogranskning på grund av spelare i målgården.

Växjö kvitterade i stället i powerplay sedan Anton Bengtsson visats ut efter att ha delat ut en smäll mot Nick Bailen intill sargen. Olli Palola blev målskytt när han skickade upp pucken i krysset från vänstra tekningscirkeln.

Matchen gick till förlängning, där Växjös Liam Reddox avgjorde med en individuell prestation. Reddox gjorde bort en motståndare innan han sprätte upp pucken bakom Fredrik Pettersson-Wentzel.

JnyttTV. Intervju med Andreas Borgman och presskonferensen med båda lagens tränare.

Läs mer om matchen på Jnytt under kvällen.

Matchfakta

Ishockey, SHL

HV71-Växjö Lakers HC 1-2 SD (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)

Andra perioden: 1-0 (12..

Matchfakta

Ishockey, SHL

HV71-Växjö Lakers HC 1-2 SD (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)

Andra perioden: 1-0 (12.14) Mattias Tedenby.

Tredje perioden: 1-1 (16.31) Olli Palola (Pettersson, Leino), spel 5/4.

Fjärde perioden: 1-2 (3.43) Liam Reddox.

Skott: 21-31 (7-7, 7-8, 6-12, 1-4).

Utv: HV71: 4x2. VL: 2x2.

Domare: Aleksi Rantala och Daniel Winge.

Publik: 6 837, Kinnarps Arena.

SHL