Annons

JIK, som vann med 6-4 i den första kvalmatchen mot Djurgården, gjorde processen kort med stockholmarna i onsdagskvällens returmöte i Eriksdalshallen.

Matchfakta

Innebandy, Kval till Svenska Superligan, match 2:3

Djurgårdens IF IBS-Jönköpings IK 4-13 (1-2, 1..

Matchfakta

Innebandy, Kval till Svenska Superligan, match 2:3

Djurgårdens IF IBS-Jönköpings IK 4-13 (1-2, 1-4, 2-7)

JIK:s målskyttar: Martin Glimberg, 4, Rickard Hessmer, 3, Andreas Nordh, 2, Otto Weidman, Anton Hedin, Robin Raske, Emil Kihlblom.

Publik: 623, Eriksdalshallen.

JIK vidare med 2-0 i matcher.

Gästerna drog ifrån till 2-0 i första perioden efter mål från Otto Weidman och Martin Glimberg. Djurgården reducerade till 1-2 sent i perioden, men hemmalaget kom aldrig närmare än så.

JIK svarade för en riktigt stark mittperiod och var i ledning med 6-2 när två av tre perioder var spelade.

I tredje perioden föll målen tätt. Djurgården började spela mer på chans men JIK behöll kylan och vann till slut med förkrossande 13-4.

”Lättnad och glädje”

Annons

– Vi körde över dem, de hade inget att säga till om. Vi följde vår gameplan fullt ut och var effektiva. Vi var aldrig oroliga, och det är en skön känsla. Det var nog ingen som trodde att det skulle bli så stora siffror, det var kul att vi kunde plocka fram lite till när det behövdes som mest, säger Rickard Hessmer.

JIK är därmed tillbaka i SSL efter tre säsonger i allsvenskan. Efteråt utbröt ett vilt firande bland spelare och ledare.

– Vi har sjungit konstant i över en halvtimme. Det är både lättnad och glädje, det är lite av allt. Det är så jäkla skönt att vara kapten en dag som denna. Vi har gått igenom den här säsongen med bara en torsk, och det säger att vi hör hemma i SSL, säger Hessmer.

– Det var egentligen inte i dag som vi tog steget upp, utan det handlar om en hel säsong där vi i princip har varit 20 man på varje träning, och det bar frukt i dag. Spelarna vill bli bättre och vill vinna. Ingen i laget har blivit mätt utan vill hela tiden mer.

Tredje avancemanget

Rickard Hessmer var med om två avancemang till SSL under tiden i Mullsjö, och därmed har 26-åringen en del att jämföra med.

– Jag rankar det här väldigt högt. Jag kom hit för två år sedan och då var målsättningen att gå upp med det här laget. Det finns mycket talanger och många duktiga spelare som är födda 1997 och 1998 i laget, så framtiden är ljus för föreningen. Kan vi tillföra någon spetsspelare kan det bli riktigt bra. Det är inte lätt att värva spelare, men det vore nyttigt att få in någon i det äldre gardet som har varit med tidigare, säger lagkaptenen, som även lyfter fram tränaren Niklas Pålssons betydelse.

– Det är en fantastisk tränare. Han vill verkligen detta och lägger ner otroligt mycket tid. Dessutom ger han oss spelare väldigt stort ansvar, och det är en stark egenskap.