Annons

”Om du vandrar i mörker, sök dig mot ljuset”. För 28-årige rapparen Samuel Allyawan Nazari är det precis det allt handlar om. Hans raptexter kretsar ofta kring gemenskap och han har aldrig gjort någon hemlighet av att livet varit mörkt. Men i dag kämpar han ständigt för att leva i ljuset och det vill han spegla i sin musik.

På fredag är han tillbaka i staden där han växte upp, nu som artist och rikskänd rappare ger han konsert för unga i Jönköpings kommun.

”Något som efterfrågas”

Annons

– Det är väldigt roligt att vi kan erbjuda våra ungdomar en gratiskonsert med Allyawan. Denna typ av evenemang är något som ofta efterfrågas bland barn och unga, det framkommer i de undersökningar vi regelbundet gör i Jönköpings kommun, säger Linda Jansson, enhetschef Ung Fritid på kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Konserten riktar sig till unga i åldern 13-25 år. Förutom Allyawans framträdande kommer dansarna Mattis och Carro och dansare från Studio in motion att uppträda. Granit och Alboz är yngre rappare som kommer att vara förband. Dessutom innehåller kvällen DJ och videos.

Arrangemanget är gratis och drogfritt och det är insläpp från klockan 20.00. Arrangör är kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun.

Nästa år kommer Allyawan att medverka i Melodifestivalens andra deltävling i Malmö med låten ”Vart haru varit”.