Annons

Det handlar om Jönköpings IK:s försvarsspelare Emil Nilsen och Mullsjö AIS center Sebastian Palmqvist. Däremot saknas den sistnämndes lagkamrat Kasper Hedlund, som mer eller mindre varit given i landslaget de senaste åren.

Sverige spelar mot Finland, Tjeckien och Schweiz på tre olika orter i Finland 8-10 november. Landskamperna är 2019 års sista. I månadsskiftet januari-februari 2020 spelar Sverige sedan VM-kval i Danmark.

Två debutanter finns med i truppen till den här EFT-turneringen – Storvretas Hampus Ahrén och Kalmarsunds Tobias Lindström.

"Testa idéer och spelare"

– Vi försöker bygga vidare på det som har varit en stomme i landslaget. Men vi har också valt att ta ut några spelare med mindre eller ingen erfarenhet. Det här är det sista riktiga tillfället att testa inför VM-förberedelserna nästa år, säger förbundskapten Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Annons

– Sätter vi de detaljer i spelet som vi förväntas sätta kommer resultaten av sig själva. Vi åker till Finland för att testa idéer och spelare. Men vi spelar alltid alla enskilda matcher för att vinna, oavsett om det är i Euro Floorball Tour, Finnkampen eller VM.