Annons

Kristdemokraterna i Jönköpings län presenterar riksdagsledamot Andreas Carlson, EU-parlamentariker Lars Adaktusson och partisekreterare Acko Ankarberg Johansson som första tre namn efter Ebba Busch Thor i partiets riksdagslista.

Mullsjöbon Andreas Carlson som var trea på listan 2014 är glad att i år få förtroendet att få vara nummer två partiets valsedel.

Känner mig taggad

– Jag är väldigt tacksam och inspirerad över att Jönköpingsdistriktet har valt att ha med mig höst på sin riksdagslista. Jag känner mig taggad för att fortsätta driva kristdemokratisk politik och frågor som är viktiga för Jönköpings län, säger Carlson.

– Han (Andreas Carlson) gjorde ett väldigt bra val 2014. Han har fått representera KD i många debatter och det har han gjort med bravur, säger Anders Pansell, nominerande kommitténs ordförande.

Annons

Acko Ankarberg Johansson, som är fyra på listan, har tidigare varit kommunstyrelsens ordförande i Jönköping och har varit partisekreterare sedan 2010.

Lars Adaktusson är hemmahörande i Stockholm men har en uppväxt i Jönköping som gör att KD vill lyfta fram honom på listan.

1. Ebba Busch Thor, partiledare, Uppsala, 30 år

2. Andreas Carlson, riksdagsledamot, Mull..

1. Ebba Busch Thor, partiledare, Uppsala, 30 år

2. Andreas Carlson, riksdagsledamot, Mullsjö, 30 år

3. Lars Adaktusson, EU-parlamentariker, Stockholm, 62 år

4. Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare, Huskvarna, 53 år

5. Mattias Ingesson, biträdande generalsekreterare, Eksjö, 44 år