Vinterns stora tävling för alla friidrottande 13- och 14-åringar är Götalandsmästerskapen. Denna gång gick tävlingen i Varberg och Jönköpingsregionens deltagande var endast tre stycken från IK Hakarpspojkarna. Dessa tre gjorde dock utmärkta prestationer med Emma Sandins seger i F13 höjd som pricken över i:et. Emma hoppade mycket goda 1,57, vilket hon tog i första försöket. Emma försökte sedan på personliga rekordhöjden 1.61 men där tog det stop.

Emma gick även till final på 60m häck där det blev en sjundeplats på nya personliga rekordet 10.04. Vidare blev det en 12:e plats på 200 m, även där på nytt personligt rekord, samt en 11:e plats i längd.

Två killar på plats

IKHP hade också två killar på plats i Varberg. Jonatan Lindh gjorde strålande resultat i både 60m och längd och slutade på personliga rekord i båda grenarna med en fjärde respektive en femteplats som resultat. Mycket nära medalj i båda grenarna.

Annons

Måns Sjödell var sista IKHP:are ut och inte heller han ville vara sämre utan satte två prydliga personliga rekord i såväl 200 m som i kula. Det gav placeringarna 14 och 8.

Götalandsmästerskapen är också en distriktsmatch mellan distrikten i Götaland. Småland hamnade till slut på en femteplats vilket är lite sämre än normalt.