Annons

Så tippar herrarnas tränare

1. Storvreta IBK

2. IBF Falun

3. IBK Dalen

4. Linköping IBK

5. Mullsjö

6..

Så tippar herrarnas tränare

1. Storvreta IBK

2. IBF Falun

3. IBK Dalen

4. Linköping IBK

5. Mullsjö

6. Växjö IBK

7. IK Sirius IBK

8. FBC Kalmarsund

9. Pixbo Wallenstam IBK

10. Jönköpings IK

11. FC Helsingborg

12. Höllvikens IBF

13. Warberg IC

14. Visby IBK

På torsdagen genomförde svensk innebandy sin upptaktsträff inför den stundande säsongen. Spelarrepresentanter från samtliga klubbar i SSL, förbundskaptener, sponsorer och tv-representanter fanns på plats på ett hotell i Stockholm.

De två lokala SSL-klubbarna, Jönköpings IK med både dam- och herrlag i högsta serien, och Mullsjö AIS representerades av spelarna Gustav Jansson, Gabriella Strandberg och Kasper Hedlund.

”Erfarenhet och kompetens”

Vid torsdagens upptaktsträff inför Svenska Superligan i innebandy för herrar poserar spelarna på en lagbild. Övre raden från vänster; Viktor Kastengren, Växjö IBK, Simon Palmén, Linköping IBK, Kasper Hedlund, Mullsjö AIS, Billy Nilsson, IK Sirius IBK, Gustav Jansson, Jönköpings IK, Lukas Eldholm, Höllvikens IBF och Tobias Lindström, FBC Kalmarsund. Främre dagen från vänster; Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen, Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK, Alexander Rudd, Storvreta IBK, Jonathan Nilsson, FC Helsingborg, Tommy Bolin, Visby IBK, Casper Backby, IBF Falun och Robin Westergren, Warberg IC.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

På herrsidan har Mullsjö varit ett topplag i flera år. Men till den här säsongen har spelaromsättningen varit större än tidigare säsonger, och laget har en ny huvudtränare i form av rutinerade Ulf Hallstensson.

Annons

– Det är otroligt kul att få in en tränare med så mycket erfarenhet och kompetens. Det är viktigt att han kan hjälpa (David) Gillek) och Lisa (Eskils) i deras hyfsat nya roller, sade Kasper Hedlund när han intervjuades av Patrik Åman och Ann-Sofie Sundholm.

– De tidigare tränarna gjorde det kanonbra i tre säsonger, men det kan vara viktigt med en ny röst ibland. Då inser vi att vi måste börja om och lära oss nya saker. Det känns extremt motiverande. Spelmässigt kommer det inte bli några drastiska förändringar, utan jag tror att vi fortfarande kommer spela ett offensivt försvarsspel.

Västgötarna återfinns på femte plats i tränarnas tabell, medan Ulf Hallstensson tippar sitt eget lag på plats fyra.

”Fruktansvärt tråkigt”

JIK tippas hamna på tionde plats, vilket innebär att laget återigen missar SM-slutspel med knapp marginal.

– Det känns fruktansvärt tråkigt, vi är trötta på det nu, åtta låter absolut rimligt. Vi har byggt på ganska länge med unga killar, och det är dags att visa att de håller, sade Gustav Jansson.

Även JIK har en ny huvudtränare i Mickael Fredriksson.

– Det är en mycket detaljerad tränare som är väldigt inne på detaljer. Han är noga i vad han gör och att inte lämna något åt slumpen.

Nämnde Fredriksson har JIK som sjua i sitt eget tips.

Fel sida slutspelsstrecket

JIK:s damlag nådde under den senaste säsongen sitt första SM-slutspel på 22 år, men i år hamnar laget på "fel" sida slutspelsstrecket. I alla fall om tränarna får rätt.

JIK tippas hamna på nionde plats, vilket betyder att säsongen är över när grundserien är färdigspelad.

– Så länge vi tror på det själva ser jag inte några problem med att bli tippade lägre, sade lagkaptenen Gabriella Strandberg, vars lag bland annat har tappat Cajsa Elm till seriekonkurrenten Pixbo.

– Det är klart att det påverkar eftersom hon har varit en ledande spelare i ett par säsonger. Men jag ser ett större tapp i Alma Kilpeläinen i försvaret. Vi har folk som kan göra poäng, där är jag inte orolig.

JIK-tränaren Johan Ivarsson har laget på femte plats i sin egen tabell.

– Det är klart att vi ska bli bättre än förra året. Vi ska bli sexa och vinna i slutspelet, det måste vi tro på, sade Gabriella Strandberg.

Storvreta och IKSU tippas stå som seriesegrare på herr- respektive damsidan.

Så tippar damernas tränare

1. IKSU

2. KAIS Mora IF

3. Pixbo Wallenstam IBK

4. Endre IF

5. Täby FC IBK

..

Så tippar damernas tränare

1. IKSU

2. KAIS Mora IF

3. Pixbo Wallenstam IBK

4. Endre IF

5. Täby FC IBK

6. Västerås Rönnby IBK

7. IK Sirius FBC

8. IBK Dalen

9. Jönköpings IK

10. Malmö FBC

11. Karlstad IBF

12. Nacka Wallenstam IBK

13. Warberg IC

14. Skoghalls IBK