På torsdagen besöker Annie Lööf Jönköping där hon gästar en bondgård utanför Eksjö och företaget Work System i Tenhult. Center partiets partiledare hyllar Tenhultsföretaget.

- Vilket fantastiskt företag måste jag säga. På bara några år har de gått från noll till 120 anställda, och har skapat jobb för så många nyanlända. Många har kunnat återförenas nu i Sverige och har jobb, betalar skatt och kan svenska, säger Annie Lööf till Jnytt.

En stor anledning till att Annie Lööf besökte just detta företaget, är deras arbete med integration.

- Jag tycker att det är viktigt att visa upp företag som tänker på att ge jobb till alla. Work System är ett lysande exempel på hur man som företag arbetar med integration.

"Som att komma hem"

Annie Lööf är från Värnamo från början och har representerat Jönköpings län i politiken på flera olika sätt. Hon beskriver känslan av att komma till Jönköpingsområdet:

Annons

- Jag är ju här väldigt ofta. Det är alltid som att komma hem när man kommer till Jönköping. Jag är väldigt stolt att i över 12 år ha fått representera Jönköpings län. Jag är här ofta privat men det är viktigt att vara här även i jobbet, säger Annie Lööf till Jnytt.

Och hon utesluter inte helt att någon gång kalla sig för Jönköpingsbo.

- Jag kommer ju från Värnamo så det är kanske större chans att man får se mig som Värnamobo i framtiden än Jönköpingsbo. Men jag är stolt representant för hela länet.

Se videointervju med Annie Lööf och när Jnytts reporter besegrar henne i en pingismatch.