Annons

Annons

Efter Moderaterna utspel, under torsdagsförmiddagen, att man vill fälla regeringen genom att lägga fram en gemensam budget från Alliansen med stöd från SD fick centerledaren Annie Lööf att kalla till presskonferens. Och Annie Lööf, från Jönköpings län, ger Moderaterna kalla handen. Man är inte beredd att fälla regeringen. Centern står fast vid att inte bilda någon regering med aktivt stöd av SD. Allianspartierna ska fortsätta att lägga enskilda budgetar, meddelade hon.

– Jag vill inte slänga ut Sverige i osäkerhet. I morgon svärs Donald Trump in som president, i går sade Storbritanniens premiärminister att det blir en hård Brexit. I sådana tider krävs stabilitet, trygghet och ledarskap. Nästa år är det val, det är ett och ett halvt år kvar. Nu är det tid att vässa politiken och öka väljarnas förtroende. Vår ambition är att byta ut Stefan Löfven.

– Men det kräver att man har folkets stöd. Jag kämpade för att Alliansregeringen skulle vinna, men väljarna ville något annat, sade hon vid presskonferensen.