Annons

Som Jnytt tidigare har berättat så har Svarttorps ridsällskap informerat sina medlemmar om att anläggningen där ridskolan ligger har sålts och att ridskoleverksamheten därmed kommer att läggas vilande efter vårterminen. Runt 90 barn drabbas. Föreningen har sedan dess letat efter en ny anläggning att starta upp verksamheten på.

Men nu kan ridsällskapet berätta att det finns en lösning i sikte. Tillsammans med de nya ägarna av Ramsjöholm har man kommit fram till en eventuell lösning för att driva ridskolan vidare.

Ridsällskapet har blivit erbjudet att köpa anläggningen och den intilliggande marken som är på 30 hektar. För att kunna driva ridskolan vidare krävs det dock att ridsällskapet inom en väldigt snar framtid lyckats lösa finansieringen av ett eventuellt köp. Man söker aktivt efter sponsorer, stipendier, fonden med mera för att kunna köpa loss anläggningen på Ramsjöholm.

"Haft bra dialog"

Annons

På sin Facebook-sida efterlyser föreningen någon som kan hjälpa dem och passar också på att tacka medlemmarna för de tips och kreativa idéer som på senare tid lämnats in för att lösa framtiden.

– Det handlar om miljonbelopp som vi behöver. Det är inga summor som vi har i dag. Det här är vår sista chans och vi är hoppfulla och glada över att ha fått erbjudandet, berättar Elenore Ljungelind, kassör i ridsällskapet.

– Läget ser betydligt ljusare ut, men det är fortfarande ovisst och det är mycket pengar att få ihop för en liten förening, säger Karolina Wendahl, sekreterare i föreningen.

Föreningen har varit i kontakt med kommunen och företag och har kollat vilka stipendier och fonder som finns. Det har även startats en insamling för att få ihop ett kapital till ett eventuellt köp av anläggningen.

– Vi har haft en bra dialog med kommunen, men det är ingenting som är klart än. Vi håller minst sagt alla ögon och öron öppna. Vi hoppas det löser sig, säger Elenore Ljungelind.