Annons

Alla var där. Utom huvudtränaren Jimmy Thelin som är på väg hem från Abu Dhabi där han varit med övriga allsvenska tränare.
Det innebar att nyförvärvet Dzenis Kozica gjorde sin första träning med nya klubben.
Det gjorde även nye assisterande tränaren Miguel Ángel Beas.
– Det här är det bästa som kan hända. Första träningen är speciell så man kan lära känna varandra och se hur det ser ut med spelarna.
Hur tyckte du att det såg ut?
– Det var första träningen och spelarna kommer från ledighet, det är normalt att det tar tid för spelarna det tar sin tid att få igång hjärnan.
Vad känner du att du kan tillföra?
– Det finns alltid lite att tillföra, jag har arbetat i många olika roller så jag känner att det finns många olika platser jag kan bidra.

"Börjar på allvar"
Även Christer Persson var nöjd över att träningen är igång, både dagens och morgondagens träning kommer att vara av det lugnare slaget.
– Det handlar om att få igång dem och mjukstarta efter ledighet. I morgon blir samma upplägg sen kör vi fullt ut från måndag. Då börjar det på allvar, säger Persson.
Såg det ut som spelarna skött sin träning under ledigheten?…
– Ja, det tycker jag. Det är väl lite spridda skurar precis som i ledarstaben, haha.

Flera tränade vid sidan av
Fler spelare tränade vid sidan av övriga truppen, Liridon Silka besväras fortfarande av den fotskada som höll honom borta från de sista träningarna 2015. 
Nyförvärvet från Norge Johan Gulliksen har en känning i en ljumske medan Robert Gojani och Max Watson har varit sjuka. Duon har dock fått pinicillin så de ska snart kunna vara med och köra för fullt med övriga laget.
– Det är fotboll, det är helt normalt att det saknas spelare, konstaterade Miguel Beas.
I slutskedet av träningen fick också målvakten Anton Cajtoft sig en rejäl smäll i duell med Dzenis Kozica. 
Men det var ingen fara med Cajtoft.
– Nej, han glömde benskydden och fick en smäll. Vi har sagt att kör utan benskydd men kom inte och gnäll om du får en smäll. Han reste sig och körde vidare, så det är lugnt, säger Christer Persson och skrattar.