Annons

46 lag, 11 klubbar, ca 200 matcher och till sist tre vinnarlag, så kan man summera första upplagen av Fyrmannafestivalen i Habo. Turneringen spelades över två dagar i fyra olika klasser, level 4-7, där level 4 är det enklaste varianten medan level 7 är för de som kommit längst. Av de 46 lagen var hela 20 lag från arrangörsklubben.
Turneringens mest långväga gäster från Tierp Volley visade sig mönstra riktigt bra lag, och gick segrande ur både level 5 och 6 med lagen Pink Ladies samt The Boy Machine.

Idel Habo
I level 7 var det däremot idel Habo i toppen, de fem främst placerade lagen hade det röda emblemet på bröstet och bäst gick det för Habo Han Solo som vann en rafflande final mot Habo Luke Skywalker.
I level 4-klassen görs inga tabeller utan istället tilldelas alla spelare guldmedaljer, och samtliga åtta lag fick ta plats högst upp på prispallen.
Tävlingen började planeras redan i september och mycket tid har gått åt för att få ihop logistiken. 46 lag visade sig vara ganska optimalt, men Habo Wolley räknar med att kunna hantera upp till 60 lag i Habo Sporthall nästa år.
– Som helhet är jag mycket nöjd med genomförandet av turneringen, att spela volleyboll på tid är fantastiskt fördelaktigt framförallt som arrangör då spelschemat kan hållas minutiöst. Eftersom det är första året var det naturligt att vi skulle hitta några förbättringspunkter inför nästa år, men känslan efteråt är att vi har ett bra koncept som vi kommer köra även kommande upplaga. Och om gästerna är nöjda och ryktet om en bra turnering sprids kan vi nog räkna med fler lag nästa år, säger Arvid Haag i ett pressmeddelande.
Haag är den som haft det övergripande ansvaret för tävlingen.