Annons

Det är i samarbete med Jönköpings Fältrittklubb som Jönköpings kommun anordnar ett dagläger på Klämmestorps Gård. Där får barn som går i grundskolan och gymnasiesärskolan chans att lära sig om ridning och för många har det blivit en uppskattad aktivitet som bringar mycket glädje och nya vänskaper.

När Jnytt besöker lägret under måndagsförmiddagen befinner sig Lina Svensson, Amanda Jonsson och Claudia Jansson i ridhuset tillsammans med Lisa Erlandsson från Kultur- och fritidsförvaltningen. Erlandsson har en lång bakgrund inom ridning och under veckan agerar hon ridinstruktör.

- Jag tror att många tycker om att vara med hästar och lära känna kompisar. Jag tycker det är kul att se tjejerna ta hand om varandra att umgås med djuren, berättar Erlandsson, som har varit med sedan lägret startade för tre år sedan.

Annons

- Efter ett par dagar är det ett väldigt sammansvetsat gäng och det är kul att se sammanhållningen. Man hjälps åt och de har varit jätteduktiga på att se varandras behov.

Det bästa? "Allt!"

Lina, Amanda och Claudia är tre inbitna hästtjejer som har deltagit i ridlägret varje sommar. Under veckan får de lära sig allt om ridning i både teori och praktik. De kommer även att få tillverka egna t-shirtar och på torsdagen äger den efterlängtade avslutningen rum med en uppvisning inför släkt och vänner.

- Det bästa är att få vara med hästarna och få vara här i stallet och rida och göra det man tycker om som hobby, säger Lina som rider på hästen Picasso.

- Allt! säger Claudia är det bästa med ridlägret. Hästen hon rider på heter Stampe och de har hållit ihop under alla tre somrar.