Annons

JB inledde kvalet med att besegra Mölndal med hela 7-0 på Råslätts IP i onsdags. På fredagskvällen var det dags för andra omgången i kvalserien, och den här gången väntade bortamatch mot Åtvidaberg.

Matchfakta

Bandy, Kval till allsvenskan

Åtvidabergs BK-Jönköping Bandy IF 2-5 (1-2)

JB:s målskyttar: Jimmie..

Matchfakta

Bandy, Kval till allsvenskan

Åtvidabergs BK-Jönköping Bandy IF 2-5 (1-2)

JB:s målskyttar: Jimmie Magnusson, 2, Martin Grändås, Jaakko Niemi, Fredrik Widell.

Publik: 242, Korvgubbens Arena.

Östgötarna inledde målskyttet, men JB vände och ledde med 2-1 efter första halvlek efter mål från Martin Grändås och Jaakko Niemi.

– Jag var lite orolig inför den här matchen eftersom det alltid är svårt att komma hit. Det är en liten plan och de backar hem och spelar på det. Vi hade det mesta av spelet i första, men de har några vassa spelare och blixtrade till ibland, konstaterar Jimmie Magnusson.

Inblandad i tre mål

Annons

Åtvidaberg utjämnade till 2-2 i början av andra halvlek, men därefter gjorde JB tre raka mål. Jimmie Magnusson gjorde två av dem och spelade fram Fredrik Widell till det tredje.

– Det var skönt. Det kändes som att jag kom med mycket i den här matchen, innan har jag inte varit så delaktig som jag vill vara. Det var skönt att jag kunde plocka fram det i en så här viktig match, säger Magnusson, som inte vill ta på sig någon hjälteroll.

– Det ena målet var en straff och vid det andra var det bara att lägga bollen i mål. Det var gott att Fredrik fick göra mål, det var hans första för säsongen.

”Var numret större”

JB vann matchen med 5-2, men enligt Magnusson var siffrorna i underkant.

– Vi var numret större och malde ner dem. De blev väldigt trötta, och vi körde på och fick utdelning. Vi hade flera chanser utöver målen, träffade både stolpen och ribban, och vi kunde ha vunnit större. Vi hade kontroll på det och segern kändes aldrig hotad, säger han.

För JB går kvalspelet vidare på söndag med bortamatch mot Åby/Tjureda som även de har vunnit sina två första matcher.

– Det blir den tuffaste uppgiften. De har ett riktigt bra lag och har mer elitserierutin än oss. Det blir jämnt, men jag tror att vi kan ta dem. Det gäller att vi är disciplinerade och inte gör några misstag, om vi ger dem lillfingret tar de resten också, säger Jimmie Magnusson.

JB