Annons

När Kasper Hedlund smög sig upp i slottet från sin backposition och stänkte in 5–3 såg han i princip till att Mullsjö AIS fortsätter att vara det bästa innebandylaget från Jönköpings län – åtminstone om bara inbördes möten räknas.

Målet i den tredje perioden i derbyt mot Jönköpings IK i Arenan gjorde att gästerna därefter effektivt kunde stänga matchen, vinna med 6–3 och ta sin andra raka seger mot JIK i Jönköping (JIK vann derbyt i Mullsjö med 7–2).

– Jag tycker att sättet vi spelade av matchen på och kontrollerade den var väldigt bra. De hade inte mycket att sätta emot då, säger Hedlund.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Men matchen inför drygt 1 600 åskådare hade kunnat sluta betydligt annorlunda.

Mullsjö var visserligen det laget som inledde matchen bäst. Gästerna ägde bollen medan hemmalaget såg passiva och försiktiga ut.

Annons

Redan efter dryga minuten styrde Sebastian Palmqvist in 1–0 för Mullsjö framför JIK-kassen.

Fast det rödklädda hemmalaget skulle vända på steken.

Martin Glimberg kvitterade i början på den andra perioden när han rappt satte bollen i nät i spel i numerärt överläge. JIK:s nummer 24 stod helt rätt placerad vid den bortre stolpen när en passning över centrallinjen hittade honom.

JIK:s Martin Glimberg gjorde ett mål och en assist för sitt lag i förlusten mot Mais.
Foto: David Wreland

Bara dryga minuten senare var Glimberg återigen inblandad när Rickard Hessmer till slut rullade in 2–1 för hemmalaget. Forwarderna hade ett fint samspel där de lurade både en Mais-back och Jonathan Larsson i gästernas bur.

Målen fortsatte att komma i mittenakten – och de fortsatte att komma i numerära överlägen.

Palmqvist kvitterade med sitt andra mål för kvällen när han, likt Glimberg, fick en fin passning som skar som en smörkniv genom JIK-försvaret. Maisforwarden gjorde inget misstag i spel fem mot fyra.

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Jönköpings IK–Mullsjö AIS: 3–6 (0–1, 3–2, 0–3)

..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Jönköpings IK–Mullsjö AIS: 3–6 (0–1, 3–2, 0–3)

Målskyttar JIK: Martin Glimberg, Rickard Hessmer, Joel Wadsten

Målskyttar Mais: Sebastian Palmqvist (2), Kasper Hedlund (2), Tim Braillard, Kim Ganevik

Skott: 23–22

Publik: 1 649

Spelplats: Arenan – Jönköpings idrottshus, Jönköping

Joel Wadsten kunde därefter återigen ge hemmalaget ledningen när en Maisspelare satt på botbänken. JIK:s nummer 5 höll snyggt i bollen, klev runt en motståndare och skickade upp 3–2 i nättaket.

Hedlund såg till att det var lika på tre inför slutperioden efter att ha avslutat mittenaktens målskytte med ännu en fullträff i numerärt överläge.

– Vi kommer ut dåligt under de första fem minuterna av den andra perioden. Det blir svaj på matchen och de kommer in i den. Så det är skönt att den är resultatmässigt jämn, säger Hedlund.

Mullsjös Kasper Hedlund gjorde två mål i segern mot JIK. Nu blickar laget mot toppen av tabellen.
Foto: David Wreland

I slutperioden dröjde det bara drygt två minuter innan det matchavgörande målet föll. Mais Tim Braillard stegade in i skottsektorn och avlossade ett snabbt avslut som innebar 4–3.

Därefter satte Hedlund alltså sitt andra mål för kvällen.

Kim Ganevik fastställde slutresultatet till 6–3 i tom bur.

– Det är klart det är en av de tråkigaste matcherna att förlora på hela säsongen. Och det vet vi om innan. Det är lite prestige på spel, säger JIK:s Martin Glimberg.

– Sedan tycker jag inte att vi kommer upp i nivå. Det är mycket bollstrul. När vi har bollen så ska vi vårda den bättre. Vi blir stressiga och slår i väg den för ofta.

Förlusten var JIK:s första efter fyra raka segrar. Men även om det var mungiporna neråt kort efter matchen finns det en del positivt att ta med sig för Jönköpingslaget.

– Jag tycker att vi har närmat oss väldigt mycket det här året och det är kul att se utvecklingen i laget, säger Glimberg.

På Mullsjös planhalva var det förstås desto muntrare miner några minuter efter matchen.

Laget har nu plockat fem raka segrar. Och i och med Faluns något oväntade hemmaförlust mot Sirius på lördagen skiljer det nu bara tre poäng upp till tabelltvåan.

– Vi vet att det är långa säsonger. Vi har gjort det här några gånger nu. Torskar man tre är det bara ner i skoskaften och gneta ner. Det är ett jättetajt schema den här säsongen och när man är i bra form kan man dra nytta av det och när man är i dålig form får man en ny match snabbt och kan ställa saker och ting till rätta igen, säger Hedlund.

Malmgren saknades

Värt att notera är att i Mullsjö saknades den tidigare JIK-spelaren Oskar Malmgren.

Backen – som var med så sent som mot Höllviken i onsdags – gjorde tidigare under säsongen en uppmärksammad övergång från JIK till Mais efter att han brutit sitt kontrakt med Jönköpingsklubben på grund av utebliven lön.

Licensen låg emellertid kvar hos JIK som efter segdragna förhandlingar till slut kommer överens med rivalen. Malmgrens föräldrar bidrog med runt 100 000 kronor för att få affären att gå i lås.

JnyttTV. Hör Sebastian Palmqvist om Mais seger mot JIK.

Läser du i appen och vill se alla bilder? Klicka här.

Läs även

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app