Annons

Mullsjö AIS studsade tillbaka mot Falun – rejält.

– Det var väl Mais när det är som bäst. Jag tycker att vi är bättre än dem från start till mål, säger Maistränaren Andreas Elf.

Mais vann den andra semifinalen med 8–3 inför nära 1 400 åskådare hemma i Nyhemshallen efter en riktig rivstart.

Redan efter nio minuter var ställningen 3–0 till hemmalaget efter mål från Joel Dagman och dubbla strutar från Rikard Eriksson.

– Vi kommer ut väldigt starkt och sedan håller vi i det hela vägen. De får inte lugn och ro någonstans på banan, säger Elf.

Mais fortsatte att ösa på under mittenakten. Isaac Rosén, Sebastian Palmqvist och Kim Ganevik såg till att ställningen var 6–2 inför slutperioden.

Där fortsatte målkalaset. Ganevik och Eriksson gjorde ytterligare varsitt mål och hemmapubliken fick jubla efter överkörningen av det stjärnspäckade Dalalaget.

Annons

– I den första matchen kan jag inte riktigt sätta fingret på vad det var. Vi fick inte upp full intensitet. Då tycker jag de är ett bättre lag. Här blev det mer närkamper och spring. Vi kontrollerade det på ett bra sätt. De får sina chanser men vi har fler chanser hela tiden, säger Elf.

Segern innebär att det står 1–1 i matcher inför den tredje semifinalen i Falun på lördag.

– Det är jätteviktigt. Att ha 1–1 kontra 0–2 inför den matchen är förstås en stor skillnad, säger Elf.

Före matchstart skrev Rikard Eriksson på för ytterligare två säsonger i Mais. Sedan gjorde han tre av målen i 8-3-segern.

– Jag trivs jättebra och spelar innebandy för att jag älskar sporten. Det är alltid fest att spela inför den här publiken och det vill jag fortsätta att göra. Ingen tvekan, säger han till klubbens webbplats.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app