Annons

Mullsjö hade en tung start på säsongen och sladdade i tabellen till en början. Men laget spelade successivt upp sig, radade upp poängmatcher och slutade på tredje plats i grundserien.

– Vi fortsatte att jobba med de delar vi jobbat med hela säsongen eftersom det tar tid att sätta grejer. Vi har spelat med ett väldigt högt försvarsspel, som vi fick ordning på. Man straffas hårt om man inte är bra på det. Om vi hade haft samma poängsnitt som vi haft på slutet under hela säsongen hade vi vunnit serien, konstaterar Andreas Elf.

”Väldigt bra känsla”

På fredagskvällen inleds säsongens höjdpunkt inom innebandyn – nämligen SM-slutspelet. Mullsjö tar emot Linköping i den första kvartsfinalen som spelas i Nyhemshallen.

Annons

– Vi har haft en uppåtgående trend hela säsongen och går in med en väldigt bra känsla. Det känns som att vi är bättre än någonsin den här säsongen, och det är det man eftersträvar, säger Andreas Elf, som gör sin första säsong som huvudtränare för ett SSL-lag.

– Det har varit en utmaning på alla sätt. Jag har fått lägga ner mycket tid på att kompensera den orutin jag har, och det har gett resultat till slut. Jag har haft ett stort engagemang och det har varit väldigt kul och lärorikt, förhoppningsvis är det här starten på något för mig.

Elias Isaksson skadad

Linköping har spelat SM-final de två senaste säsongerna, och den här säsongen slutade östgötarna på femte plats i grundserien. Nu väntar en matchserie som sett till förhandstipsen blir jämn och oviss, inte minst eftersom det bara skiljde två poäng mellan lagen i tabellen.

– Vi känner till varandra riktigt bra. Vi har förändrat vårt spel något, medan de har kört på i samma hjulspår. Vi har våra styrkor i löpfysiken och uthålligheten. Vi vill ha ett högt tempo och böljande spel, medan de vill ha ett mer ordnat spel. Sedan är målvaktsspelet en faktor, där känner jag att vi är starkare. Vi har en väldigt bred trupp och är inte beroende av vissa spelare. Det kommer säkert att bli jämna och tuffa matcher, men jag tror att vi blir bättre ju längre matchserien lider, säger Andreas Elf.

Backen Elias Isaksson är skadad och missar sannolikt resten av säsongen, men i övrigt är Mullsjö skadefritt.