Dalens säsong hittills har varit nästintill perfekt. Efter att ha lekt sig igenom grundserien så ställdes man mot Värnamo i den första kvalrundan. Den matchserien blev inga problem för Dalen som enkelt vann med 2-0 i matcher. Men nu börjar det hetta til för Dalen. Man måste ta sig igenom en till kvalrunda innan kvalserien väntar – och i den kvalrundan ställs man mot svårspelade Bäcken. Trots att Dalen tappade en 2-0-ledning i den första perioden i kvällens kvalmatch lagen emellan så lyckades man resa sig och vinna med klara 7-4.
– Vi gör en sådär match. Offensivt spelar vi bra, och även defensivt är vi bra när vi spelar vårt spel, men de lyckas i sina kontringar och gör några mål. Vi vet att ingen kan slå oss när det kommer till hockeyskills och det vet många lag också, så de försöker spela den där Hawaii-hockeyn som inte gynnar oss. Det måste vi prata igenom, för samma sak hände mot Värnamo. I det första mötet, när vi spelade vårt spel, så klädde vi av dem fullständigt. Men i det andra mötet så blir det Hawaii-hockey och det måste vi lära oss att hantera, säger Fredriksson.

Fakta

Ishockey, Playoff inför kvalserieDalen-Bäcken 7-4 (3-3, 2-0, 2-1)Dalens målskyttar: Erik Glimbe..

Fakta

Ishockey, Playoff inför kvalserieDalen-Bäcken 7-4 (3-3, 2-0, 2-1)Dalens målskyttar: Erik Glimberg 2, Victor Wallin 2, Anton Waerland, Davd Fredriksson,Publik: 848, Smedjehov.

Drömstart
Matchen började på bästa möjliga sätt för Dalen som satte två puckar i inledningen – men då kom raset. Inom loppet av några minuter i den första perioden gjorde gästande Bäcken tre mål, alla på kontringar.
– Jag tycker att vi ändå gör en bra första period. De får in ett mål i powerplay och sen kommer tvåan direkt efter. Kort efter det sätter de även 3-2, men jag tycker att vi styr tillbaka matchen efter det och lyckas kvitter. De har bara de där tre-fyra minuterna i den första perioden, resten äger vi. Men det är så i hockey, om man får ett mål så får man energi, och de fick tre mål. Men vi gör en bra period, säger Fredriksson.
I den andra perioden så fortsatte Dalen att dominera matchen, och det var också i den här perioden som rycket kom. Man gick från 3-3 till 5-3 inom loppet av några minuter. Efter det hade Bäcken ingen chans att komma ikapp. David Fredriksson menar att det aldrig var någon oro i laget under matchen.
– Jag litar så pass mycket på vårt spel. Vissa lag kan hänga med i en eller två perioden, men under 60 minuter så är vi bättre. Vi är så pass bra att vi litar på oss själva och vårt spel, menar Fredriksson och forsätter:
– Jag vill inte skryta eller något, men jag var aldrig orolig inför matchen. Jag vet att om vi gör vårt jobb och spelar vårt spel så vinner vi matchen.

”Vägen är lång”
I den tredje perioden så satte Dalen 6-3 innan Bäcken reducerade till 6-4. Slutresultatet blev dock 7-4 efter att Dalen snyggt spelat sig igenom gästernas försvar.
Trots den fina starten i den andra kvalrundan så tar Fredriksson och hans Dalen inte ut något i förskott.
– Det är jävligt långt kvar. Nu måste vi möta Bäcken igen på lördag, och vi vill avgöra det så fort som möjligt.
Vad tror du krävs för att Dalen ska ta klivet till division 1?
– Det krävs en bra defensiv. Jag vet inte hur bottenlagen i division 1 spelar, men jag har svårt att se att de spelar kontringshockey. Vägen är lång till division 1 men vi ska göra allt för att lyckas, avslutar David Fredriksson.

Se stort bildspel från matchen i länklistan