Annons

Annons

Morgan Malmborg fortsätter skapa rubriker. Förra året likställde han invandrare med våldtäktsmän, vid kommunfullmäktigemötet. Det var inte populärt bland andra partier och i början av september valde även hans eget parti – Sverigedemokraterna – att ge sin dom. Malmborg svarade dock med att kritisera sin egen pressavdelning för att ha gett media fel information och anklagade JP för att ha utfärdat en smutskastningskampanj mot honom. Då fick han ett ultimatum – avgå, annars utesluts du från partiet. För en vecka sedan valde Malmborg att avgå självmant, och han är därmed partilös.

Är fortfarande kvar i presidiet

Men trots detta har Malmborg sagt att han hoppas kunna återvända till partiet i framtiden – annars startar han ett eget parti. Dessutom har han klargjort att han inte tänker lämna de politiska uppdrag han har i Habo kommun och Region Jönköpings län. Därför var han närvarande under regionfullmäktige under tisdagen, då han sitter som andra vice ordförande i presidiet. Detta ifrågasatte regionrådet Carina Ödebrink (S). Hon undrade om det var lämpligt att han satt kvar i presidiet, efter att han – och samtliga övriga Sverigedemokrater på mötet, i protest lämnade regionfullmäktige i Aneby.

"Nu får hon hålla käften"

Frågan fick Malmborg att se rött. Han skrek åt henne, medan hon talade, och anklagade henne för personangrepp. Hans Rocén, som är presidiets ordförande, vände blicken mot honom för att få en förklaring. Malmborg responderade då att han inte hade begärt ordet, men att "nu får Ödebrink hålla käften". Då han sedan fick ordet av ordförande menade han att han hade något mer "att tillägga". Detta odemokratiska utspel uppmuntras inte av regionfullmäktiges ledamöter, vilket tydligt syns via sociala medier för tillfället.