Annons

Falköping tog steget upp till division 1 efter att bland annat ha besegrat Husqvarna FF i kvalet. Skyttedrottningen Ravnell ansluter nu alltså till Mariebo, det skriver Falköpings Tidning.

– Det har varit ett otroligt tufft val. Jag hade så mycket kvar i Falköping samtidigt som mycket talade för en flytt, säger Ravnell till Falköpings Tidning.

– Jag hoppas på att knipa en startplats i Mariebo och få vara med att ta laget till serieseger, fortsätter hon.

Mariebos tränare Christian Blick säger till Jnytt att de är nöjda med nyförvärvet, som de tror kommer passa bra in i lagets sätt att spela.

– Vi mötte dem i cupen i våras och har följt henne lite under året. Hon är väldigt bra offensivt, supersnabb och en bra avslutare så det känns bra att hon ansluter.

Presenterar ytterligare två spelare

Annons

Under måndagen presenterade laget ytterligare två spelare. I ett pressmeddelande skriver Mariebo att Tilda Holmér och Hanna Gustafsson är klara.

18-åriga Holmér är även hon en offensiv spelare, hon ansluter från Habo.

– Hon har liknande kvaliteter som Ravnell, hon skjuter som en häst sparkar och är jättefarlig offensivt. Hon behöver skolas lite, men vi är glada att ha henne, säger Blick.

– Hanna Gustafsson är en mittback från Sils i Götene, det är en stabil och följdsam spelare som vi också tycker är spännande, säger Blick om 21-åringen.

Tre spelare lämnar

Det står också klart att tre spelare lämnar laget. Lina Comstedt Sjöstrand är klar för Eksjö. Dessutom ska Frida Johansson och Hanna Gustafsson plugga utomlands och missar första halvan av säsongen.

Tränare Christian Blick säger att laget inte kommer jaga ytterligare nyförvärv utan vill jobba med det spelarmaterial som redan finns.

– Truppen ser bra ut, men skulle det dyka upp en intressant spelare finns det plats i truppen.

– Vår inställning är att vi vill behålla de vi har och bygga vidare på det vi påbörjat och att jobba med de spelare vi har, avslutar han.