Felix Sandström till HV71 har varit en övergång det har snackats om den senaste tiden. Målvakten, som tillhör Brynäs har varit utlånad till Oskarshamn under säsongen.

Han står noterad för åtta SHL-matcher med Brynäs och räddningsprocent på 90,5. Han har stått sju matcher för Oskarshamn och där har han en räddningsprocent på 89,5.

– Felix är en stor målvaktstalang som vi tror väldigt mycket på. Han ansluter till oss redan i slutet på veckan när laget återsamlas efter lite ledighet och vi är övertygande om att han kommer att förstärka vårt lag, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

När Jnytt får tag i honom förklarar han att han tycker att det känns helt rätt att Felix Sandström kommer till HV71.

– Vi vet att Linus Söderström är borta i USA. Vi vill vara på den säkra sidan och när Felix dök upp kändes det bra, säger han.

Annons

”Stor möjlighet”

Felix Sandström säger till Jnytt att han ser det hela som en bra möjlighet att utvecklas både som person och som hockeyspelare.

– Det känns jäkligt kul! Det är en stor möjlighet för mig att representera HV och det ska bli kul att komma in i laget, berättar han och förklarar att han gör sin första träning med HV på torsdag.

Han ser fram emot att träffa de andra spelarna.

– Jag har redan träffat de flesta i ledningen och jag tycker att det är en bra stämning och en bra inställning i laget. Det känns tydligt och enkelt. Jag tror att det är en bra möjlighet att utveckla mig, säger Sandström, som ser fram emot att lämna tryggheten hemma och ta steget mot nya utmaningar.

Kontraktet med Felix Sandström gäller denna och nästa säsong.

Född: 970112, Gävle

Moderklubb: IK Huge

Längd/vikt: 188 cm/89 kg

Plockar: Väns..

Född: 970112, Gävle

Moderklubb: IK Huge

Längd/vikt: 188 cm/89 kg

Plockar: Vänster

Tidigare klubbar: IK Huge, Brynäs IF, IK Oskarshamn

Spelarmeriter: JSM-guld, SM-silver, Bästa målvakt i JVM

SHL