Annons

På kvällen fredag 27 augusti förra året inleddes en biljakt i Huskvarna. Bilen körde enligt polisen i hög hastighet på gång- och cykelvägar, och efter en stund tappade föraren kontrollen och körde in i ett träd utanför Sandagymnasiet.

Annons

Tre män färdades i bilen, och alla tre fick föras till sjukhus. En av dem transporterades till Universitetssjukhuset i Linköping med livshotande skador. Mannen ådrog sig, enligt åtalet, både en hjärnblödning och flera skallfrakturer.

Orsakade kraschen

Nu åtalas en 18-årig man vid Jönköpings tingsrätt eftersom han anses vara den som orsakade olyckan. 18-åringen åtalas för grovt vållande till kroppsskada eftersom en annan man som färdades i bilen skadades allvarligt. De övriga åtalspunkterna är bilstöld, grov vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott. Mannen hade nämligen cannabis i blodet vid tillfället. Det rapporterar SVT Nyheter Jönköping.

JP.se har tidigare skrivit att det dröjde 20 minuter innan polisens dåvarande länskommunikationscentral larmade ambulans till platsen. Polisen anmälde sig själva men åklagare beslutade att lägga ner förundersökningen.