Annons

Larmet inkom till polisen klockan 03:07 på söndagsmorgonen. Det var en kvinna i 25-årsåldern som anmälde att hon utsatts för ett våldtäktsförsök i Friaredalen i Jönköping.

– Hon har blivit utsatt av en ensam gärningsperson som brottat ner henne till marken och vi har upprättat en anmälan om försök till våldtäkt, polisens gruppchef Fredrik Klyver.

”Hade sällskap hem”

Stefan Sundling, chef för polisens grova brott-grupp, förtydligar att det inte handlar om någon överfallsvåldtäkt.

– Överfallsvåldtäkter för mig är när en okänd gärningsman som exempelvis drar in någon i ett buskage och förgriper sig på personen. Men i det här fallet handlar det om en-två killar som hade sällskap hem med ytterligare en tjej. En av dessa män misstänks nu ha begått övergreppet på plats, berättar Stefan Sundling, och uppger att överfallsvåldtäkter är något som är ytterst ovanligt.

Annons

Fördes till sjukhus

Det finns för närvarande inte någon misstänkt gärningsperson i ärendet, men polisen har ett namn att jobba vidare med som man tror möjligen skulle ge något. Kvinnan lyckades ta sig från platsen och polisen har gjort en brottsplatsundersökning. Kvinnan fick föras till sjukhus för kontroll.

– Hon lyckades slå sig loss och lämnade platsen springandes i ett relativt tidigt skede, säger Fredrik Klyver.

– Det hela är rubricerat som en fullbordad våldtäkt, säger Stefan Sundling.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app