Annons

Det dagliga nummerspelet Keno genererade på lördagen i en miljonvinst. En rad på Kenonivå 10, tio spelade nummer av 20, som fanns med på ett spelkvitto fem spelade rader gav en vinst på tre miljoner. Miljonspelet var inlämnat via internet och kostade totalt 50 kronor.

Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, försökte att via telefon nå mannen, i 45-årsåldern, som lämnat in spelet. Vid 20.30 svarade en glad man i Huskvarna, där jublet slog i taket när miljonvinsten blev verklighet.

Hade haft barnkalas

Så här reagerade mannen, enligt ett pressmeddelande från Svenska Spel:

Annons

– Hallå, här har det varit full rulle hela dagen! Vi har haft barnkalas men nu börjar det lugna ned sig, vad ville du då? Va! Svenska Spel? Keno!? Ja just det, jag lämnade in ett par rader till i dag! Har jag vunnit något eller?

– Hade jag tio rätt!? Det är ju en miljon i vinst då!? Men vänta Kung Keno då? Nummer 15 hade jag ju, men det är ju helt underbart då har jag ju vunnit tre miljoner. Nu jublar hela familjen här i bakgrunden, för det här är ju helt underbart! Vilken lördag! Först kalas och sedan det här… Man kan inte riktigt fatta detta, men det är verkligen roligt.

”Framtiden ser ljus ut”

Vinsten innebär ett välkommet ekonomiskt tillskott till familjen.

– Det var inte länge sedan vi vuxna i familjen planerade ekonomiskt för framtiden och nu har vi plötsligt tre miljoner på väg in på kontot. Det går inte att förstå, men framtiden ser ljus ut ekonomiskt kan jag säga. Hahaha, härligt!

Den vinnande raden var: 3, 15, 16, 21, 30, 33, 44, 52, 59 och 67. Kung Keno: 15.

De nyblivna Kenomiljonären i Huskvarna önskar vara anonym.