Annons

Polisen åkte till den aktuella adressen och grep mannen runt klockan 20:40 på lördagskvällen, den misstänkta personen är född i början på 90-talet. Den preliminära brottsrubriceringen blev inledningsvis grov misshandel och olaga tvång.

– Men det kan bli fler rubriceringar senare, sa polisens vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd, till Jnytt under lördagskvällen.

”Tagit struptag”

Polisen hade under lördagskvällen genomfört brottsplatsundersökningar och även hållit förhör med både den misstänkta mannen och den målsägande kvinnan.

Kvinnan är född på slutet av 90-talet och det finns inga uppgifter om att hon har fått föras till sjukhus.

– Mannen har gett sig på kvinnan i en bostad och tagit struptag och tvingat henne att göra saker. Vi går inte in på detaljer i nuläget, utan utredningen får visa vad som har hänt. Men vi rubricerar det som grov misshandel av den anledningen och inte att det har varit tillhyggen inblandat, säger Lars-Göran Nilseryd.

Annons

Kommenterar inte tillhygget

Klockan 02:22 natten till söndagen anhölls mannen. Brottsrubriceringarna som satts var då grov misshandel, ringa narkotikabrott, eget bruk och innehav, och brott mot knivlagen.

Björn Öberg, polisens presstalesperson, vill inte kommentera vilket tillhygge det handlar om som i det här fallet går under brott mot knivlagen.

– Det kanske inte är något som har använts i själva misshandeln och det behöver inte nödvändigtvis vara en kniv. En kniv kan man ju ha då det i det här fallet skett en misshandel i en bostad eller i anslutning till en bostad. Men det kan handla om något annat, exempelvis pepparspray eller batong, som gör att det hamnar under brott mot knivlagen, förklarar han.

Den misstänkta mannen är i 25-årsåldern och om han ska häktas ska detta ske senast den 12 juni klockan 12:00.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app