Klockan 3.57 under natten mot tisdagen fick polisen kännedom om en händelse som hade inträffat i Kättilstorp i södra Jönköping. När polisen kom till platsen hittade de en man som var allvarligt skadad, och därför inleddes en förundersökning om försök till mord.

– Vi träffade på en person som var ordentligt skadad men ändå vid medvetande. Vi tillkallade ambulans som såg till att han fick vård. Att vi rubricerar det som försök till mord beror på att skadorna är så pass allvarliga, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.

Har ett tillhygge använts?

– Ja, någon typ av tillhygge har använts.

Stabilt tillstånd

Mannen fördes i ambulans till Länssjukhuset Ryhov där han vårdas för allvarliga skador. Hans tillstånd beskrivs dock som stabilt.

Annons

– Mannen är känd sedan tidigare, han är dömd för både narkotika- och våldsbrott, säger Agnevik.

Kriminaltekniker har kommit till brottsplatsen för att genomföra en teknisk undersökning som kan ge svar på vad som kan ha hänt. I väntan på det är lägenheten avspärrad.

Ännu finns ingen misstänkt gärningsman, men polisen har hållit förhör med tre personer som befann sig på eller i närheten av brottsplatsen.

– Jag vet inte exakt hur många personer som befann sig i lägenheten. Men det var några stycken i alla fall och vi tog in några till förhör, säger Thomas Agnevik.

"Gjort vissa beslag"

Ärendet hanteras nu av polisens grova brott-grupp, som leds av Stefan Sundling.

– Vi har genomfört diverse tekniska undersökningar. Vi har gjort undersökningar både med tekniker och hundförare och vi säkrat vissa spår och gjort vissa beslag, säger han.

Polisen har knackat dörr och pratat med boende i närområdet. Vad det har gett är ännu okänt. Polisen har ännu inte kunnat hålla förhör med brottsoffret.

– Vi inväntar möjligheterna att göra det, operationerna måste bli klar först, säger Stefan Sundling.

Han berättar att det ännu inte finns någon skälig misstänkt för brottet och därför är det fortfarande polisen som håller i utredningen.

– Just nu genomförs teknisk undersökningar, analyser och vi fortsätter att hålla förhör, säger Stefan Sundling.