Annons

Det var strax efter klockan halv elva på söndagskvällen som en man född 1970 greps i Hovslätt. Mannen greps strax intill en bilverkstad där han misstänks ha gjort inbrott. I närheten hittade polisen även en bil som tidigare under kvällen hade anmälts stulen av en kvinna i Tenhult.

Annons

Den misstänkte mannen fördes till polishuset i Jönköping för förhör och i samband med kontroll i mannens kläder hittades hagelpatroner. Mannen var rejält irriterad på polisen i samband med att han fördes in till polishuset och spottade då på en av poliserna. Han anmäldes för en rad brott. Inbrott genom stöld, bilstöld, brott mot vapenlagen samt förgripelse mot tjänsteman.

Fortsatte under natten

Jouråklagare beslutade att släppa mannen på fri fot efter förhören. Han var dock inte särskilt intresserad av att ta sig hem istället gick han upp på Brunnsgatan där han fortsatte begå brott. Han kastade en sten genom ett skyltfönster på en frisörsalong och gick sedan till en pizzeria där han gjorde inbrott. Polis och väktare kallades till platsen och i samband med gripande hotade mannen en väktare.

- Vi tog in honom en gång till och eftersom han var väldigt berusad så får han nu sova ruset av sig innan han återigen förhörs. Sedan får åklagaren ta beslut om han ska anhållas, säger Tommy Thorngren, presskommunikatör på polisen.