Annons

Jag bor i en liten trevlig småländsk by som heter Ryd. Nissastigen (rv 26) går här igenom. Många av er passerar här på väg till Halmstad och till Ullared.

Vi har två rondeller som då de var nyanlagda var mycket fina. Numera är de så misskötta och igenväxta så vi som bor här skäms och man mår dåligt av att se dem. Under sommaren är vi ute mycket på vägarna och ser många fina blomsterarrangemang och även många fina rondeller.

Det är inte särskilt roligt att sedan mötas av denna hemska syn av en totalt igenväxt rondell då man kommer hem.

Jag har pratat med folk på Jönköpings kommun. De bekräftade det jag själv hade räknat ut, nämligen att det är Trafikverket som har ansvaret för dessa rondeller. Jag hoppas att Trafikverket skickar hit folk som gör iordning dessa rondeller och sedan hädanefter ser till att det blir bättre rutin vad gäller detta.

Annons

Vi bybor får ju inte vistas i rondellerna. Vi hade i så fall aldrig låtit det gå så här långt. Jag vet att flera annars funderat på att gå dit och röja upp för att slippa se eländet. Jag hoppas att vi får se att det sker en förändring.

Trafikverket ska inte bara bygga rondeller, utan även se till att de sköts! Nu är snart semestrarna över. Tänk så många semestrande svenskar som passerat här och sett eländet! Ansvariga på Trafikverket borde skämmas men tyvärr är det vi bybor som får ta emot och höra alla kommentarer, fast det inte är vårt fel att det ser ut som det gör.

Margreth Jansson, Ryd