Annons

Det var strax före klockan 17 som polis larmades till en adress på Kättilstorp i Jönköping då en man ska ha blivit beskjuten och skadad i samband med händelsen.

När polis kom till platsen stod det klart att mannen behövdes föras till sjukhus i ambulans. Mannen ska vara i 40-årsåldern.

– Skadorna ska inte vara livshotande, säger polisens presstalesperson Monica Bergström till Jnytt.

”Knapphändigt med information”

Polisen kan i nuläget inte gå in på vilken typ av vapen det ska röra sig om eller om skjutningen har skett utomhus eller inomhus.

– Det är sådant som är oklart och som vi jobbar med. Det är därför som det är lite knapphändigt med information. De uppgifter vi går ut med vill vi ha säkrade för att det inte ska bli fel, säger Bergström.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord och är angelägen om att komma i kontakt med eventuella vittnen.

Annons

”Inga kommentarer”

På onsdagsmorgonen hade ingen person gripits misstänkt för skottlossningen. Åklagare Klas Lorefors är förundersökningsledare. Han är mycket förtegen kring detaljer i ärendet.

– Jag har inga kommentarer kring ärendet då det är så pass tidigt i utredningen. Nu är det personer som ska höras och därför kan jag inte lämna ut något alls. Vi hanterade ärendet igår och i dag hanteras det av åklagarkammaren, säger Klas Lorefors.

Du kan inte säga något om hur läget är med den skadade mannen?

– Nej, jag kan inte lämna några kommentarer alls.

Vet du mer? Tipsa Jnytt.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app