Den första misshandeln mannen står åtalad för inträffade den 2 november 2016. 37-åringen ska ha slagit en kvinna i ansiktet upprepade gånger och även dunkat henne mot en soffa. Kvinnan fick smärta, blåmärken, svullnad och hudavskrapning efter våldet.

Under misshandel har mannen även uttalat att han ska döda kvinnan nästa gång och hotet var så pass allvarligt att kvinnan kunde känna en allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Det finns vittnen till händelsen, varav den ena är polis. Dessutom har åklagarna tillgång till både SMS och MMS i sin bevisföring. Även polisfotografier och rättsintyg är med i bevisningen mot mannen.

Mellan den 21 och 22 maj har mannen senare tagit sig hem till kvinnans bostad i Jönköping. Där ska han ha greppat hennes armar och mun och tryckt henne mot golvet. Under misshandeln slog hon ansiktet i en stol och fick smärta, blodvite, svullnad, sårskador och blånader.

Annons

Även här finns det vittnesuppgifter, fotografier och rättsintyg som bevis kring misshandeln.

Skickade bilder på kvinnligt underliv

Förutom misshandel vid två fall och olaga hot är mannen misstänkt för ytterligare brott. Den 31 mars 2017 har mannen ofredat en annan man genom att skicka bilder på ett kvinnligt underliv med mobiltelefon.

Han är även misstänkt för ringa narkotikabrott då han den 2 december använde cannabis.

Bilden är en temabild.
Foto: Jerry Johnsson