Annons

Mannen har vid flera tillfällen brutit mot det kontaktförbud som han för snart ett år sedan fick mot sin före detta flickvän.

Mannen har åtalats vid Jönköpings tingsrätt vid sammanlagt fyra tillfällen sedan slutet av november. Den senaste stämningsansökan rör två överträdelser av förbudet. Det handlar dels om att han ska ha skrikit hora åt kvinnan inför andra människor i centrala Jönköping, och dels genom att han skickat ett brev som var adresserat till hennes bostad i Jönköpings kommun.

Förbudet har förlängts två gånger och är utvidgat med villkor om elektronisk övervakning, och det innebär att han till och med 30 juni inte får besöka eller på annat sätt ta kontakt med eller följa efter kvinnan. Han får inte heller uppehålla sig i närheten av hennes bostad och hennes arbetsplats.

Annons

Kastat ägg på fönster

Vid de tidigare tillfällena ska han bland annat ha skickat ett antal sms, kastat ägg på fönster och balkong till kvinnans lägenhet, slagit och rivit henne i ansiktet, spridit en starkt illaluktande vätska både på hennes bil och på och flera ställen i anslutning till hennes lägenhet. Åklagaren menar att varje gärning var ett led i att kränka kvinnans integritet.

Mannen, som är i 50-årsåldern, har suttit häktad sedan 20 maj. I polisförhör har han förnekat brott.