I torsdags morse inträffade en trafikolycka på Industrigatan, strax öster om Ljungarumsrondellen. När räddningsstyrkan från Jönköping kom fram till platsen visade det sig att en man blivit påkörd av en bilist. Mannen, som var i 60-årsåldern, fördes i ambulans till Länssjukhuset Ryhov men hans liv gick inte att rädda.

”Finns inte mycket vittnen”

Polisen inledde omgående en förundersökning, höll förhör med vittnen och tog fordonet i beslag för teknisk undersökning. Dessutom har en brottsplatsundersökning genomförts för att säkra spår och bevisning.

– Det har inte tillkommit mycket nytt. Vi väntar fortfarande på svar från obduktionen och undersökningen av bilen. Vi har pratat med de vittnen vi har identifierat, det handlar om fem-sex personer och de förhören sammanställer vi nu, säger Per-Åke Eldh, förundersökningsledare vid Jönköpingspolisen.

Annons

Planerar ni att hålla fler förhör?

– Egentligen inte. Vi har pratat med de som åkt förbi. Det finns inte mycket vittnen till olyckan, utan det är bara några bilister som kom efteråt.

Fortfarande misstänkt

Polisen har ännu ingen klar bild av hur olyckan gick till, men man räknar med att ha resultatet av obduktionen och den tekniska undersökningen i slutet av denna eller början av nästa vecka.

Föraren av personbilen, en man i 20-årsåldern, är fortfarande misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Det är en tragisk olycka. Den är inte glasklar än, men vi utreder vidare och är på god väg, säger Per-Åke Eldh.