Annons

Philip Wiström tvingades utgå tidigt i lördagens möte med i Norrby i Svenska cupen. Mittbacken lindades hårt och fick ledas av Elmiahallens konstgräsmatta med en knäskada.

På måndagen, efter att knäet röntgats, stod det klart att nyförvärvet missar resten av säsongen.

"Bedrövade av beskedet"

– Philip har drabbats av en främre korsbandsskada, som kommer att kräva minst tio månaders rehabilitering. Med anledning av detta får vi tyvärr konstatera att säsongen är över för Philips del. Nu inleds rehabilitering omgående, som vi kommer att följa upp noga, säger lagläkaren Lars-Göran Hassel till klubbens webbplats.

Wiström spelade från start i J-Södras samtliga tre cupmatcher, och det här får ses som ett tungt slag för Jönköpingslaget.

– Vi är naturligtvis, även om vi befarade det värsta, bedrövade av beskedet. Att Philip snabbt hittat rätt fotbollsmässigt är nog tydligt för de flesta, men han har också tillfört viktiga egenskaper som människa i den dagliga verksamheten. Han har varit oerhört professionell och har hjälpt gruppen att ta stora steg. Nu kan vi bara stötta honom efter bästa förmåga, och vi ser fram emot den dagen när han kan vara med oss fullt ut igen, säger tränaren Andreas Brännström till samma sajt.

Annons

Bytte klubb efter fem år

Philip Wiström inledde karriären i Turebergs IK och kom närmast från superettakollegan IK Frej som han representerade under fem säsonger.

– Jag kände efter fem år att jag behövde något nytt, en nytändning. Jönköping har jag följt ganska noga, och jag har alltid sett upp till deras sätt att spela fotboll. I och med att ”Brännan” (Andreas Brännström) kom var det ett bra skede att komma in i det. Klubben hade det tungt i fjol och känner verkligen av en revanschlusta, och att få vara med på den resan är verkligen inspirerande. Här finns det en grund att bygga något över tid, och det är inspirerande att vara med på det, sade han i en intervju med Jnytt under försäsongslägret i spanska Peralada.

Jnytt har varit i kontakt med Philip Wiström, som avböjer att kommentera skadan redan i dag.