Annons

– De har frislag i hörnet där det finns några få alternativ att göra mål på och de gör mål på ett av det, vi är inte med. Vi ska stoppa det. Vi har inget att skylla på, men att peka ut en situation som matchavgörande är inte rätt. Vi gör en för dålig insats över 60 minuter, sa Mullsjös tränare Andreas Elf efter den femte kvartsfinalen mot Linköping.

Vad är du missnöjd med?

Foto: Peter Wilsson
Foto: Peter Wilsson
Foto: Peter Wilsson
Foto: Peter Wilsson
Foto: Peter Wilsson
Foto: Peter Wilsson

– jag tycker inte vi är där sista lilla. Defensivt tycker jag det är bra, men med boll är vi för tafatta och vi skapar inte så många lägen som vi gjort tidigare. Vi är för dåliga i dag, så enkelt är det, sa Elf.

Mullsjö fick också en riktig mardrömsstart då gästande Linköping satte 1-0 efter bara 1.30.

Det dröjde nästan fyra minuter innan det att Mais skapade sin första riktiga målchans, då var det Isaac Rosén som fick på ett vasst backhandskott. Men nyblivne pappan Rosén skulle få en ny chans, i anfallet efter gjorde han inget misstag utan kunde kvittera Linköpings ledning.

Kan anmäla

I den förra kvartsfinalen var det Mullsjös Sebastian Palmquist som drog på sig rött kort. I dag var det dags igen, men nu var det Linköpings målvakt Henrik Qvist som fick lämna banan, detta efter bara tolv minuters spel. Anledningen var ett gruff vid Linköping mål där Qvist utdelade ett knytnävsslag mot en liggande Tobias Utterberg i Mais.

– Jag ser att han måttar ett slag mot vår spelare som ligger ner, han tappar väl huvudet lite, sa Andreas Elf om situationen.

Om Henrik Qvist blir avstängd eller ej är ännu inte klart, han fick ett matchstraff 1 - alltså bara den här matchen. Om Mais kommer anmäla händelsen eller om domarcoachen kommer att titta på den är oklart.

Annons

– Det är inte omöjligt, vi får se hur det blir. Det är väl inte orimligt att videodomaren får titta på det, det är väl fair. Jag tror inte att knytnävsslag ingår i innebandyn utan det är en våldshandling. Sen om han tuppar av eller om han kan spela vidare tycker jag är oväsentligt, sa Andreas Elf om situationen.

Matchstraffet för Qvist gav också Mais ett gyllene läge att ta ledningen i och med att man fick power play i fem minuter. Men det numerära överläget gav ingenting alls när det kom till farliga målchanser.

Gillek målskytt

Den andra perioden var full av intensitet men inget vidare ordnat spel från något av lagen.

Under de första tio minuterna skapades inte heller några större farligheter men så fick då Mullsjökaptenen David Gillek bollen och han drev i högt tempo in på offensiv planhalva och fick på ett magnifikt handledsskott som Linköpings inhoppande målvakt Robin Laakso inte kunde rädda.

2–1 stod sig sedan perioden ut.

Dramatiskt

Den tredje periodens första tio minuter fortsatte i samma takt som matchen pågått tidigare. Hög intensitet men utan direkt ordnat spel. Gästande Linköping hade svårt att skapa press framför Mullsjös målvakt Benjamin Löfdahl.

Men efter drygt 14 spelade minuter kom kvitteringen, och det var också följden av att LIBK börjat pressa högre upp i banan.

Sen började dramatiken på allvar. Gustav Svensson gav Mais ledningen med ett rappt skott bara minuten efter Linköpings kvittering.

Men sen dröjde det inte mer än 13 sekunder innan Marcus Johansson kvitterade för Linköping.

När alla sedan räknade med förlängning, ja, då avgjorde Linköping.

När klockan stod på 19.59 skickade alltså Matej Jendrisak in bollen i mål.

Matchbollen är dock fortfarande Mullsjös - laget leder med 3-2 i matcher.

Match sex spelas i Linköping på onsdag.

– Vi är ett maskineri, vi tuggar på. För oss spelar det ingen roll om det är match ett, två tre fyra eller sju, vi tuffar på och gör det så jobbigt som möjligt för med, men i dag tycker jag inte att vi gjorde det. Vi fokuserar på att göra våra grejer så nära max som möjligt, då krävs det mer än så här för Linköping att vinna matcherna, sa Andreas Elf.