Maria Widing gick från skeptiker till erfaren dejtare på några veckor. Tack vare sin syster, som träffat sin blivande fästman på nätet.

Marias tips till dig som vill nätdejta:

• Var beredd på att prata med många innan du hittar rätt. Bli inte besviken.

• Våga..

Marias tips till dig som vill nätdejta:

• Var beredd på att prata med många innan du hittar rätt. Bli inte besviken.

• Våga chansa med sunt förnuft och var rädd om dig.

• Våga misslyckas. Du kan välja eller välja bort precis som du vill.

• Avslöja inte för mycket om dig själv i början.

• Bestäm möte på allmän plats där du känner dig säker.

• Var uppmärksam på om de börjar prata om pengar. Då är de ute efter något annat.

- Jag hade aldrig registrerat mig på en dejtingsida om det inte var för dem. De visade mig att det finns bra killar där ute också, säger Maria.

Inte så farligt

Det behövde hända något i Marias liv. Efter att ha varit singel i fem år satt hon bara hemma.

- Jag kände mig ensam och redo att träffa någon. Att sitta vid datorn var väldigt tillgängligt och passade mig bra. Jag valde bort krogen och hade inte direkt någon som jag synkade med inom min bekantskapskrets. Nätdejting var inte så farligt om det råkade bli fel.

Maria pratade med många män innan Janne.

- Man får verkligen vara vaksam och uppmärksam, det finns en baksida med det hela också. Jag stötte på killar som bara var ute efter sex eller pengar. Sådana får man sålla bort direkt.

Träffades i mitten

Till slut verkade det som att Maria träffat rätt. Hon och Janne visade ett ömsesidigt intresse för varandra, chattade och började prata i telefon. Samtalet flöt på. de pratade varje dag och bestämde sig för att träffas.

- Det var lika bra att smida medans järnet var varmt. Efter tre veckor planerade vi ett möte i Stockholm. Eftersom det ligger mellan Bollnäs och Jönköping tyckte vi att det var rättvist för båda.

- Vi bokade varsina rum på ett hotell - eftersom vi inte visste hur det skulle bli.

En nervös Maria lämnade Jönköping för att möta Janne för första gången på Stockholms centralstation.

- Det kändes otroligt, jag var jätteskakig och kände mig nästan lite dum i huvudet. Känslan av att det här kunde vara mannen i mitt liv övervann dock nervositeten. Det jag hade att vinna var större.

Gick på bio

Mötet blev minst sagt stelt till en början. Både Janne och Maria stakade sig fram och kom inte på bra saker att säga till varandra. De bestämde sig för att gå på bio - eftersom man inte behöver prata så mycket då.

- Vi båda slappnade av och synkade. Dessutom hade vi ju filmen att prata om efteråt, sedan flöt det bara på.

- Dagen efter gick vi på museum, åt god mat och promenerade i gamla stan. Vi fick mycket tid tillsammans och vi båda tycker att det var den bästa dejten någon av oss haft. Efter det planerade vi Jannes resa till Jönköping.

Våga satsa

Maria och Janne insåg snart att avståndet till varandra, 60 mil, var alldeles för stort. Nu har det gått åtta månader och snart går flyttlasset från Jönköping till Bollnäs.

- Det här har gått över förväntan. Att jag ens skulle ha turen att träffa någon är ofattbart men man måste våga satsa för att vinna. Drömprinsen kommer inte bara och knackar på dörren en dag. Det är inte farligt om man misslyckas.