Annons

Mariebo har sedan höstsäsongen drog igång bara förlorat två matcher, varav den ena var mot Linköping FC i svenska cupen. Den lyckade andra halvan av säsongen avslutades på torsdagen med cupfinal mot IFK Värnamo, som ramlar ur division 1.

Det var 1-1 i paus efter att Mariebo tagit ledningen genom Frida Johansson en stund innan hemmalaget kvitterade.

- I både första och andra halvlek var vi passiva, även om backlinjen hade bra koll. Men det blev inte så mycket framåt, säger Ellen Toivio, till Jnytt efter matchen.

"Hittade en extra gnista"

I den andra tog Värnamo ledningen med 2-1. Då klev Ellen Toivio in i handling och målprotokoll. 2-2 kom efter 60 minuter och tog matchen till förlängning. Toivio hade dock bara börjat, 2-3 kom i matchminut 105. I den andra förlängningskvarten gjorde hon sedan både 2-4 och 2-5 och Mariebo avslutar säsongen med en cupseger.

Annons

- I förlängningen hittade vi en extra gnista. Vi kände att det var sista chansen och att vi behövde avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Toivio.

Gör ni något speciellt inför förläningen eller handlade det om att ni bestämde er?

- Vi bestämmer oss. Vi kände att vi hade matchen hela tiden, men samtidigt hade de bra forwards och det gällde att vi såg upp, säger Toivio som alltså gjorde fyra mål från minut 60 och framåt.

Vilket var snyggast?

- Snyggast var nog det sista, jag blev framspelad av Frida och kickade bollen över målvakten och la in den i mål, säger Toivio om målet som betydde 2-5 och nitade dit den sista spiken i kistan.

- Ja, då blev det att alla kunde slappna av. Vi var riktigt trötta i slutet.