Annons

Trots att det blev klara siffror till slut var det spelmässigt jämnt till en början.

Matchfakta

Fotboll, Svenska cupen

Tranås FF-Mariebo IK 0-4 (0-2)

0-1 (31) Ellen Toivio, 0-2 (43) Sabina Ravnel..

Matchfakta

Fotboll, Svenska cupen

Tranås FF-Mariebo IK 0-4 (0-2)

0-1 (31) Ellen Toivio, 0-2 (43) Sabina Ravnell, 0-3 (52) Ellen Toivio, 0-4 (65) Sabina Ravnell.

Publik: 75, Bredstorps IP.

– Vi hade lite problem den första halvtimmen. Det kändes som att vi inte riktigt var redo att spela, det var lite lojt samtidigt som de spelade aggressivt och gav oss problem, konstaterar Christian Blick.

MIK gick dock till pausvila med en 2-0-ledning sedan Ellen Toivio och Sabina Ravnell gjort målen.

Annons

– Vi spelade upp oss och fick lugn i spelet. Det var spelarna själva som tog tag i det, de förstod att det inte räckte med att springa runt på halvfart, säger Blick.

Två tvåmålsskyttar

I andra halvlek gick MIK ifrån till betryggande 4-0 efter att Ellen Toivio och Sabina Ravnell båda nätat varsin gång för andra gången i matchen.

– Målen kom när vi hade fått fart på bollen och hittat ytor bakom deras backlinje. Vi kom till inlägg och följde på i boxen. Vi förde spelet i stort sett hela andra halvlek, de kom bara i några ströattacker, säger Blick.

”Kul med allsvenskt lag”

MIK är därmed klart för Svenska cupens tredje omgång, där de allsvenska lagen går in i turneringen.

– Det hade varit kul om vi får ett allsvenskt lag, det är alltid kul att mäta sig med de bästa. Men det blir en rolig match oavsett motstånd, säger Christian Blick.

Matcherna i nästa omgång har 27 september som sista speldatum, och vinnarna där avancerar till gruppspelet som avgörs under 2018.