Annons

Mariebo valde att inte förlänga kontraktet med Sandra Wuopio och gav sig ut på ny tränarjakt. På torsdagen presenterades Rickard Söderberg, som närmast kommer från Falköping KIK.

– Falköping var en bra förening med duktiga tjejer, ett ungt lag och jag trivdes jättebra. Efter att ha haft diskussioner ett tag med Mariebo var det ett svårt val, men det är stor skillnad på division 1 och 2. Det är ett tydligt steg och detta är en chans för mig, att komma till en förening som vill utmana i toppen, säger Söderberg.

– Jag vill spela ett lågriskspel med inslag av hög risk, det ska vara roligt att spela och titta på, men även utvecklande för spelarna.

Hur ser du på utmaningen att vara i ett lag som siktar uppåt?

Annons

– Det känns bra att få vara med och försöka ta upp oss i Elitettan. Det är den största drivkraften, samtidigt som det blir roligt att jobba med tjejer som är bra skolade och det känns riktigt bra att kunna komma igång här.

"Varit på tapeten tidigare"

Förutom Falköping KIK har Rickard Söderberg bland annat fört upp Habo i division 3 och tränat Skövde AIK i division 1 på herrsidan. Mariebos sportchef Conny Nilsson uppger att kontraktet är skrivit över en säsong och att diskussionerna pågått i en dryg månad.

– Vi sonderade terrängen när vi insåg att vi ville ha en ny tränare och då fastnade Rickards namn ganska snabbt. Han har varit på tapeten här innan och har ett bra rykte både som tränare och person.

Mariebospelarna Julia Lindster och Emma Bergman var också närvarande vid presskonferensen och på frågan om hur nära klubben är att kunna ta steget till eliten hänvisade Conny Nilsson till spelarna.

– Om man ser till de senaste åren har vi varit i toppen och jag tycker inte vi kan ha någon annan målsättning än att vara där. Vi har haft samma stomme i många år och det är en styrka. Nu är vi många erfarenheter rikare efter att förra säsongen började som den gjorde, vi är sjukt revanschsugna och vill jobba vidare efter cupsegern, säger Julia Lindster.

Nu ska Mariebo sätta ihop en ledarstab runt Rickard Söderberg, det ska vara en assisterande tränare och två u-lagstränare. Det är oklart om det blir nya eller gamla namn, uppger Conny Nilsson.

– Det behöver inte vara helt nytt utan det beror på vad vi kommer fram till gemensamt med Rickard.

Planerat spelarträffar

Med tanke på att Mariebos spelare inte har några proffskontrakt är de fria att lämna för andra klubbar. Conny Nilsson säger att det är oklart hur truppen kommer se ut.

– Vi har planerat 30 spelarträffar under nästkommande vecka och efter det kommer vi ha en klarare bild. Min bild just nu är att många vill fortsätta och spela vidare, sen är det alltid någon som flyttar på grund av studier eller att klubbar från högre serier kommer med erbjudanden.

Hur har stämningen varit i Mariebo under hösten?

– Från min horisont har den varit god. Det har varit mycket tryggare stämning när resultaten kommit fram, säger Nilsson och hänvisar vidare till spelarna.

– Det var mycket huvudbry i våras och vi har inte haft sådana resultat tidigare. Men det gjorde oss starka och hösten var sjukt rolig. Från vår sida var det inte heller några problem och resultaten har kommit därefter, då är det ännu roligare.