Det var klasskillnad när Mariebo tog emot Örby på fredagskvällen. Hemmalaget ägde matchen från start till mål.

- Vi gjorde en bra match, ska vi utvecklas och vara nöjda måste vi koncentrera oss i 90 minuter och det gjorde vi mot Örby, säger Christian Blick.

Sabina Ravnell satte ledningsmålet för Mariebo redan efter åtta minuter innan Ellen Toivio och Rahwa Mehari utökade ledningen till 3-0 innan halvtidspausen.

- Vi gör det mycket bra i den första halvleken, vi väggspelar, hittar instick och lägger bra inlägg. Det fanns någon period där vi löpte lite mycket med boll men så blir det om man har mycket ytor.

I den andra halvleken hade Örby inte mycket att sätta emot och slutresultatet blev till slut 9-0.

- När målen börjar trilla in tröttnar Örby lite och det utnyttjade vi på ett effektivt sätt eftersom vi har sådana kvalitetsspelare i laget.

Annons

"Behöver alla mål vi kan få"

Mariebos tränare menar att det är viktigt att laget hela tiden går för att göra fler mål då det kan bli viktigt när serien summeras.

- Det är lätt att man slappnar av och mest spelar av matchen när vi leder med 5-0 och det har vi snackat mycket om att inte göra.

Varför det?

- Till hösten är det inte omöjligt att serien avgörs på målskillnad och då behöver vi alla mål vi kan få, säger Christian Blick som också tillägger att han är nöjd med fredagskvällens utdelning:

- Med det sagt är jag väldigt nöjd över att vi verkligen fortsätter kriga hela matchen och nio mål är jag absolut väldigt nöjd med.

Ravnell hattrickhjälte

En av kvällens stora profiler var Sabina Ravnell som gjorde ett hattrick.

- Jag är väldigt nöjd över min insats. Jag hittade rätt med både löpningar, instick och avslut.

Att Mariebo hade respekt för Örby tror Ravnell är huvudanledningen till krossen.

- Trots att Örby har noll poäng var vi väldigt noggranna med att inte underskatta motståndarna och det tror jag var anledningen till att vi lyckades vinna så stort.

Mariebo-Örby 9-0 (3-0)

Målskyttar, Mariebo: Sabina Ravnell 3, Ellen Toivio 2, Lina Lindg..

Mariebo-Örby 9-0 (3-0)

Målskyttar, Mariebo: Sabina Ravnell 3, Ellen Toivio 2, Lina Lindgren 2, Rahwa Mehari och Emma Bergman.