Annons

- Det var hårt, jämnt och tufft och vi fick jobba ända till slutet. Men jag tycker ändå att vi vann rättvist då vi var det bättre laget. I ärlighetens namn borde vi gjort ytterligare ett par mål, säger Mariebos tränare Rickard Söderberg.

- Vi hann knappt starta matchen innan Örby gjorde 1-0. Det gick bara 40 sekunder. Men det väckte oss. Vi gjorde först 1-1 och sedan 2-1. Båda gångerna genom Ida Andersson som nickade in ett mål och gjorde en inbrytning vid det andra.

Innan pausvilan kvitterade dock Örby. Men Mariebo tog kommandot omgående i den andra halvleken och gick ifrån till 3-2 och 4-2 genom My Wallin och Tilda Holmér.

Sedan blev det nervöst på slutet när Örby fick en straff med drygt 15 minuter kvar att spela, en straff som de satte.

Onödigt spännande

- Det blev onödigt spännande. Vi hade flera jättechanser att göra 5-3 men fick inte in bollen i mål. Men vi redde ut det till slut i alla fall.

Annons

Örby är en svår motståndare som bara förlorat två matcher den här säsongen, båda mot Mariebo.

I tabellen är det superintressant där Norrköping, Mariebo, Jitex, Bergdalen och i viss mån Onsala alla ligger inom några poängs marginal.

- Vi fick ju god hjälp idag av Husqvarna som klarade 1-1 mot Jitex. Det kommer bli riktigt spännande framöver, säger Söderberg som hyllar hela laget kollektivt för insatsen mot Örby.