Annons

Mariebo IK har en bit upp till IFK Norrköping i tabelltoppen, men på lördagen blev det seger på bortaplan mot Lindö FF.

En välkommen sådan efter derbyförlusten precis innan uppehållet och den oavgjorda matchen mot Jitex direkt efter uppehållet, i en tillställning med två förlorare, enligt Jönköpingslagets tränare.

Bortamatchen mot Lindö utvecklade sig till en målfest där hemmalaget replikerade snabbt efter flera av Jönköpingslagets mål.

– Det enda de hade var deras kontringar och de lyckades göra mål direkt efter våra mål varje gång i stort sett, säger Tilda Holmér, till Jnytt.

Målfest i andra halvlek

Mariebo tog ledningen genom Julia Lindster som förpassade en straff i mål. Lindö kvitterade kort därefter och det var 1-1 i paus. I upptakten av den andra halvleken skulle målen regna in.

Annons

1-2 Ida Andersson i minut 51. Lindö kvitterade i minut 52. 2-3 av Ida Andersson igen, minut 54.

– Vi spelar bra och hittar ytor på kanterna och löper bra på bollarna. Sen springer Ida på allt där uppe och vi jobbar för varandra, säger Holmér som själv gjorde 2-4 i minut 67.

Men matchen var inte avgjort med det, för precis som vid de tidigare bortamålen gjorde hemmalaget mål bara minuter senare och hade 3-4 inför de sista 20 minuterna.

– Alla var väl lite nervösa i slutet och vi hade det inte helt under kontroll. Men samtidigt var de aldrig nära att göra mål. De hade väl ett skott som gick utanför, men det var allt. Det var lite tungt att de gjorde mål efter oss varje gång, men det var skönt att vi kunde hålla ut. Vi spelade bra idag och var värda att vinna, summerar Holmér.