Annons

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Mariebo IK-Onsala BK 4-2 (3-2)

1-0 (1) Ida Andersson, 1-1 (13) Mikael..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Mariebo IK-Onsala BK 4-2 (3-2)

1-0 (1) Ida Andersson, 1-1 (13) Mikaela Utas, 1-2 (22) Mikaela Utas, 2-2 (24) Tilda Holmér, 3-2 (28) Ida Andersson, 4-2 (66) Malin Lundin.

Domare: William Benyammine.

Spelplats: Stadsparksvallen.

Mariebo fick en riktig smakstart på matchen. Inte ens en minut hade spelats när Ida Andersson inledde målskyttet. Det var det första av fem mål i en målrik och svängig halvlek.

Onsala gick upp i en 2-1-ledning innan MIK gjorde två raka mål genom Tilda Holmér och Ida Andersson.

Lundin målskytt i andra

– Vi hade kommandot från början, vi hade spelet och det kändes komfortabelt. De gjorde sina mål efter ett par misstag där vi slarvade i vår uppspelsfas, säger Rickard Söderberg.

Annons

Segersiffrorna skrevs till 4-2 sedan Malin Lundin fastställt slutresultatet i mitten av andra halvlek.

– Det känns skönt, det är en lättnad att vi kunde vinna den här matchen. Det var inget snack om saken, utan vi var kanske värda att vinna med något mål ytterligare. Vi hade bra kontroll matchen igenom. De skapade egentligen bara en farlig målchans i andra, annars var det tryggt rakt igenom, säger Söderberg, som ger extra beröm till Amanda Roos och tvåmålsskytten Ida Andersson.

”Ska inte kasta in handduken”

MIK fick därmed tillbaka på vinnarspåret efter den bleka insatsen mot Nittorp senast.

– Jag tycker att alla matcher efter uppehållet utom den mot Nittorp har varit bra. Vi har inte spelat så dåligt, säger Söderberg.

Tabellfyran MIK är åtta poäng efter serieledande Norrköping. I nästa omgång möts lagen på Östgötaporten.

– Vinner vi då är avståndet fem poäng, så vi ska inte kasta in handduken än. Men det ska mycket till om vi ska komma ifatt dem, säger Rickard Söderberg.