Annons

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Sjömarkens IF-Mariebo IK 2-3 (1-0)

1-0 (4) Ellen Larsson, 1-1 (54) Ra..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Sjömarkens IF-Mariebo IK 2-3 (1-0)

1-0 (4) Ellen Larsson, 1-1 (54) Rahwa Mehari Solomun, 1-2 (66) Amanda Roos, 1-3 (85) Ida Andersson, 2-3 (88) Cornelia Andersson.

Domare: Alija Slijepcevic.

Publik: 60, Idrottsgården.

Många trodde nog att Mariebo skulle få en bekväm resa mot Sjömarken, som bara hade tagit en poäng på säsongens sju första matcher. Men så blev inte fallet.

Faktum var att hemmalaget tog ledningen bara fyra minuter in i matchen, och det blev det enda målet som föll före paus.

– Det var en riktigt usel halvlek från vår sida. Sjömarken spelade nästan ut oss och vi var inte riktigt med. De var lite mer aggressiva i sitt sätt att spela, och vi var efter i allting. Vi var stillastående och hittade inte varandra. Jag vet inte varför det blev så, säger Rickard Söderberg och suckar tungt.

Annons

Gick över till två anfallare

Handlade det om underskattning?

– Det kan det ha varit. Samtidigt spelade de väldigt bra och rullade boll.

Som en följd av att spelet inte fungerade gick MIK över från en till två anfallare redan i slutet av första halvlek, och det gav önskad effekt.

I andra halvlek vände MIK underläget till ledning med 3-1. Rahwa Mehari Solomun och Amanda Roos gjorde varsitt mål på hörna och Ida Andersson ordnade tvåmålsledningen när hon blev frispelad och placerade bollen i mål i det bortre hörnet.

"En jäkla styrka"

– Det började se bättre ut när vi gick över till två forwards, och i andra hade vi bättre kontroll på händelserna. Då höjde sig allihop rejält. Det är riktigt skönt att vi kunde vända till 3-1 när vi hade gjort en så dålig halvlek, det är en jäkla styrka och det får man ta med sig. Det är bra att vi gjorde två hörnmål eftersom vi har varit svaga där, säger Söderberg.

Sjömarken fick till en reducering i slutminuterna, och det innebar att MIK-lägret kunde dra en lättnadens suck när slutsignalen ljöd.

– Det blev onödigt nervöst, det var tuffa minuter på slutet, säger Rickard Söderberg, som menar att ingen spelare höjde sig över mängden den här gången.