Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Mässgeneralen om stora succén

Mässgeneralen om stora succén

Från bilutställning inför 3 000 personer i en bilhall på Ekhagen till en jättemässa med över 90 000 besökare. Lasse Theander var general över motormässan på Elmia i över 30 år. I en intervju med Jnytt berättar han om mässans framväxt.
– Jag kunde inte föreställa mig att det skulle bli så här stort.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Författaren: ”Kan bli nattsvart”

Sjuksköterskan Frida Moisto är aktuell med sin andra spänningsroman i serien om kriminalkommissarien Lisa Engström. Men vägen till författarkarriären visar sig ha varit allt annat än spikrak. I en intervju med Jnytt berättar Moisto om en livsomvälvande händelse och de mörka tankarna, men också om vikten av att våga tro på sig själv.

Artisten talar ut om mörka tiden

Odlingen hjälpte musikern Karl Martindahl att finna väger ur en lång tids utmattning, depression och ångest. I en intervju med Jnytt berättar han om de mörka åren, men också om kärleken till musiken, sin nyutgivna bok och uppväxten i Bankeryd.

”Har ett stort hjärta för Gränna”

Han vill utveckla Gränna men behålla charmen. Möt Erik Moreau, som är en drivande kraft i flera stora arrangemang i den lilla staden.
– Sådana här småorter behöver mycket aktiviteter, säger han.

Han kan kändisarnas dolda sidor

Den som vill veta mer om amerikansk musikhistoria bör prata med reseentreprenören Bruno Tillander. Han kan historien som ett rinnande vatten. I en intervju med Jnytt berättar han om mötet med världsstjärnor, Elvis Presleys okända sidor och vad som är roligast med att arrangera musikresor i USA.

Vill vara en förebild: "Våga ta plats"

På gymnasiet gjorde hon praktik i Budapest, var med och arrangerade Jönköpingsgalan och började jobba extra inom FC Gruppen. Nu har hon egen tjänst, ansvarar bland annat för företagets montercatering och karriären har gått spikrakt uppåt. Möt Emma Appelberg, 19 år.
– Jag hoppas att jag kan vara en förebild.

Spirachefen: "Ett fantastiskt hus"

När Lena Larking skadade bröstryggen på grund av akrobatiska yogaövningar kunde hon inte längre driva kurser och fick lämna det wellnescenter hon varit med och startat. Istället började hon jobba på Spira och där har hon blivit kvar.
– Jag tycker det är kul att gå till jobbet varje dag, säger hon till Jnytt.

Hans livsglädje inspirerar andra

Tomas Eklund har fått erfara hur viktigt det är att ta vara på livet här och nu. Genom sin spontanitet och livsglädje har han blivit en förebild för många i sin omgivning.

Hjälper unga nå musikdrömmen

Det råder inga tvivel om att Mullsjösonen Gustav Wremer har vuxit upp på en rejäl dos av det svenska rockbandet The Hellacopters. När han och resten av grabbarna i Grande Royale spelade in sitt tredje album uppfyllde de en barndomsdröm när de tog producenthjälp av den stora idolen Nicke Andersson. I dag hjälper Gustav andra unga lokala band att uppfylla sina drömmar.

Sportchefen om kraschen: ”Tufft”

Fredrik Standár har alltid varit högpresterande. På jobbet, på handbollsplanen och i bandet. När hans symtom på utmattningssyndrom började komma ignorerade han dem och körde på. Till slut kraschade han. I en intervju med Jnytt berättar sportchefen om livets med- och motgångar.

HV-profilen om sitt nya liv

Hon drabbades av utmattningssyndrom och tvingades ge upp det hon älskade. Nu har Sara Jakobsson hittat en fungerande tillvaro – och hon vill ge något tillbaka.
– Jag vill förmedla något jag har brunnit för ett helt liv, säger hon.

Mordförsöket: Här sköts mannen

En man har skjutits i Jönköping under tisdagseftermiddagen. Han har förts till sjukhus för sina skador. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

Nya uppgifter: Så blev Winberg petad

Nu framkommer nya uppgifter om hur det gick till när Kristina Winberg, EU-parlamentariker från Jönköping, uteslöts från Sverigedemokraterna.

Män anhållna för grovt vapenbrott

Tre män sitter anhållna misstänkta för grovt vapenbrott sedan de gripits i Jönköping.

Så ska stadsmiljön bli bättre

Juneporten i Jönköping har fräschats upp i samband med Jönköpings kommuns satsning på den utvändiga miljön. Och fler satsningar planeras både där och på andra platser i kommunen.

Klart: Klassiskt fik öppnar igen

Gustafs konditori i Huskvarna öppnar igen.
Den 1 augusti slår man upp portarna igen med en ny ägare. Därmed är det klart att det klassiska fiket, som varit stängt sedan förra sommaren, återigen satsar.

TV: Se märkliga ”snö”-fenomenet

Har du också sett de små vita tussarna som flyger omkring i luften och som nästan ser ut som snö när det landar på marken? Här är förklaringen till det märkliga fenomenet.

Här lär sig elever mer om maten

Många barn känner inte till var maten på tallriken kommer ifrån, eller att det är djuren som producerar många av våra livsmedel. Det vill Hushållningssällskapet i Jönköping ändra på.

Gravid kvinna drabbad i olycka

En bilist och hans gravida fru blev påkörda bakifrån i snabb fart på Barnarpsgatan. Paret ”klarade sig” med nackvärk och smärta i ryggen. Bilen behövde bärgas.
Artikel 2 av 19
Författaren: ”Kan bli nattsvart”
Tillbaka till startsidan