Under midsommarnatten valdes Rasmus Dahlin först av samtliga spelare i årets NHL-draft. På lördagseftermiddagen, svensk tid, skulle de övriga draftrundorna genomföras.

Den slovakiska backen Martin Fehervary var först av HV-talangerna att få sitt namn uppropat. Som 15:e valet i den andra rundan, 46:e valet totalt, blev Fehervary tingad av nyblivna Stanley Cup-mästarna Washington Capitals.

"Det är helt underbart"

En kort stund senare blev även centern David Gustafsson vald, detta som nummer 29 i den andra rundan och som nummer 60 totalt. Gustafsson blev även han vald av ett av säsongens topplag, Winnipeg Jets.

- Det är helt underbart. Man sitter och väntar på läktaren och till slut hör man sitt namn och får krama om familjen. Det är ren glädje, säger Gustafsson på telefon till Jnytt en stund efter han blivit vald.

Annons

- Man stelnar till när man hör sitt namn och det är fortfarande svårt att förstå vad som har hänt, fortsätter han.

Vad gör du resten av dagen?

- Just nu har jag varit och tagit bilder och gjort lite intervjuer, nu ska jag ta ytterligare bilder och sedan ska vi upp till lagets egen lilla lounge.

Den kanadensiska klubben blev utslagna av Vegas Golden Knights i den västra conferencefinalen under årets Stanley Cup-slutspel.

- Det är ett lag man kollar på, deras fans är helt galna och det är en hockeystad. Jakob Cederholm är ju också draftad av dem och jag har bara hört bra saker om klubben, avslutar David Gustafsson.

NHL