Annons

Fakta inför matchen

Fotboll, Svenska cupen

AIK-Jönköpings Södra IF

J-Södras trupp: Frank Pettersson, ..

Fakta inför matchen

Fotboll, Svenska cupen

AIK-Jönköpings Södra IF

J-Södras trupp: Frank Pettersson, Oliver Ericsson Dorji, Philip Wiström, Joakim Karlsson, Erik Moberg, Tom Siwe, Max Watson, Alexander Jallow, Jesper Svensson, Fredric Fendrich, Sebastian Crona, Amir Al-Ammari, Enock Kwakwa, Fabio Gama, Daryl Smylie, Tommy Thelin, Benjamin Tannus, Jakob Orlov.

Avspark: 14.00, Friends Arena.

I slutet av försäsongslägret i spanska Peralada drabbades J-Södra av magsjuka. Inte mindre än åtta spelare insjuknade och kunde inte åka hem som tänkt i måndags.

Det har gjort att träningsveckan inte varit optimal.

Annons

– Det blev kanske inte som planerat, men nu är de flesta friska. Alla som har varit där har gjort det riktigt bra, men vi hade helst haft alla med, säger Andreas Brännström.

Hur har det här påverkat förberedelserna?

– Vi hade en plan för att träna på ett visst sätt, men det har vi fått ändra och ta dag för dag.

Haliti saknas

På fredagseftermiddagen var Jetmir Haliti fortfarande sjuk, men samtliga övriga är friskförklarade och tillgängliga för spel.

– Eftersom sju spelare i matchtruppen varit sjuka kommer vi inte starta med alla samtidigt då vi bara kan göra tre byten, säger Brännström.

Vad som orsakade magsjukeutbrottet är ännu okänt.

– Vi har tagit prover men har inte fått svar än. Vi räknar med att få det nästa vecka, så det är bara att vänta och se.

”Blir kul så klart”

På lördagen ställs J-Södra mot i princip tuffast tänkbara motstånd. De regerande svenska mästarna AIK står för motståndet på Friends Arenas tillfälliga konstgräsmatta.

– Det ska bli kul så klart, det blir en jäkla match, säger Brännström.

– Vare sig vi vill eller inte kommer vi nog få försvara oss mer än vi vill. Vi får acceptera det och hitta ett sätt att göra det bra utan att bli fega.

Efter mötet med AIK väntar Örgryte borta och Norrby hemma i Svenska cupens gruppspel. Andreas Brännström är positiv till det nya upplägget av cupen och menar att det kan ge viktiga svar i det här skedet av året.

– Rent allmänt är det bra, det är en tidig värdemätare om hur man ligger till. Jag tycker att cupen har fått ett lyft, många lag tar den på större allvar än tidigare, säger han.