Annons

Mullsjö AIS flyger fram i slutspelet i innebandy.

I kvällens fjärde slutspelsmatch vann man åter mot Linköping, i dag skrevs segersiffrorna till 5–4, och man leder nu matchserien med 3-1 i matcher.

Därmed kan Mais avgöra på söndag då lagen möts i Nyhemshallen.

– Det krävs en minst lika bra insats som i dag, sa Johan Nygårdh efter segern.

Just Nygårdh tvingades utgå på grund av en fotskada - men efter matchen ger han lugnande besked.

– Jag stukade foten senast och vi tejpade sen fick jag en tackling när jag var lite i obalans så vi kylde ner den lite så det är ingen fara för söndag.

Rött kort

Matchen inleddes dramatiskt då Mullsjö klarade av spel i numerärt underläge i hela fem minuter. Upprinnelsen till det påtvingade box playspelet var att Sebastian Palmqvist drog på sig rött kort efter det att knappt fem minuter var spelade. Palmqvist hamnade i gruff med Linköpingsspelare, hemmalaget klarade sig dock utan någon form av straff.

Mais klarade av det numerära underläget på bästa sätt och första perioden slutade mållöst.

Mais i ledning

Men i inledningen av den andra perioden kom första målet, och det var Mais genom lagkaptenen David Gillek som nätade. Gillek blev framspelad av Kasper Hedlund.

I en tajt andraperiod kunde Mullsjö också göra 2-0. När knappt två minuter återstod av perioden passade Mais energiknippe Kim Ganevik fram Isaac Rosén som satte bollen i mål.

Ökade på

Annons

I den tredje perioden tvingades så hemmalaget satsa allt på ett kort, men trots hemmalagets desperation var det i stället Mais som ökade på till 3-0. Målskytt efter drygt två minuter, unge forwarden Filip Wiklund.

– Det är kul att se de unga komma in och ta för sig, kommenterade Johan Nygårdh Wiklunds insats.

Wiklund tillhör till vardags Fagerhult Habo men spelar på dubbellicens. Sin första match för Mais gjorde han i sista grundseriematchen mot Helsingborg. I dag fick han chansen på allvar i och med Palmqvists röda kort.

Segern såg ut att vara bärgad men hemmalaget Linköping sprattlade till och reducerade två gånger om innan det att Isaac Rosén satte sitt andra mål för matchen fram till 4-2.

Men den tvåmålsledningen varade inte länge, bara tolv sekunder senare reducerade hemmalaget ånyo.

– Fram till att det var tio minuter kvar tyckte jag att vi ägde matchen totalt, sa Nygårdh.

4–3 stod sig sedan till det att det återstod färre än 30 sekunder av perioden – då satte Tobias Utterberg 5-3 innan LIBK reducerade till 5–4 med 14 sekunder kvar av matchen.

Men närmare än så kom inte hemmalaget och Mais fick fira segern ihop med de nära 500 tillresta supportrarna.

– Det är det som är så gött. Den supporterkulturen som finns i Mullsjö finns inte någonstans i innebandyn, sa Nygårdh som förutom egna lagets seger även gladde sig över att HV71 besegrade Färjestad på fredagskvällen.

– Det är perfekt - då slipper vi slåss med HV:s supportrar på söndag. Då kan alla välja innebandy, haha, sa Johan Nygårdh.

SSL